Λαμία: Οχιά δάγκωσε 47χρονο – νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 47χρονο – νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής (24/5), ένας 47χρονος Λαμιώτης μετά από δάγκωμα οχιάς στο γόνατο!

Ο άνδρας βρισκόταν στο κτήμα του στον Άγιο Γεώργιο Πελασγίας και πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού σε αυτό. Χωρίς να το καταλάβει, ανάμεσα στα χόρτα βρισκόταν και ένα φίδι το οποίο κάποια στιγμή φέρεται να τον δάγκωσε στο γόνατο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να μη χαθεί όμως πολύτιμος χρόνος, ένας φίλος του ανέλαβε την πρωτοβουλία να τον μεταφέρει προς Λαμία μέχρι τις Ράχες όπου και συναντήθηκαν με τους διασώστες προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Γενικά ο 47χρονος παρά τον αρχικό πανικό, ήταν σε καλή κατάσταση και πιστεύεται  ότι με τον αντιοφικό ορό, που προβλέπεται για δάγκωμα οχιάς, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια.

Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα που έχει επιτραπεί η ελευθερία κινήσεων στη φύση, στη Λαμία και τη Φθιώτιδα είχαμε τέσσερα τουλάχιστον περιστατικά, ενώ και στην ευρύτερη περιοχή τοπικά ΜΜΕ μεταφέρουν ανάλογες εικόνες και εμπειρίες από συμβάντα που αντιμετωπίστηκαν σε Νοσοκομείο. 

Ιδιαίτερα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και επικίνδυνα σε ακαθάριστες περιοχές όπου η πυκνή βλάστηση, γίνονται οι καλύτερες κρυψώνες και φωλιές για τα ερπετά που από τη φύση τους αναζητούν τέτοια μέρη για προστασία αλλά και για την εξασφάλιση της τροφής τους προκειμένου να επιζήσουν.

Πηγή: lamiareport.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter