Λαμία: Στα όρια ο Σπερχειός – Απειλείται το χωριό Κόμμα

Λαμία: Στα όρια ο Σπερχειός – Απειλείται το χωριό Κόμμα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η κακοκαιρία Elias δυναμώνει και ο Σπερχειός ποταμός βρίσκεται σε οριακό επίπεδο ενώ οι αρχές, ο Δήμος Λαμίας και η Περιφέρεια Στερεάς εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε να δώσουν την εντολή εκκένωσης αν χρειαστεί.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Πριν λίγο εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση. Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν, μετά από λίγη ώρα, είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Θεσσαλία: Ποια σχολεία ανοίγουν αύριο Πέμπτη – Πού θα γίνει τηλεκπαίδευση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter