Λάμπρος Φιλίππου: Για κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων κάνουν λόγο οι καταγγέλλουσες

Λάμπρος Φιλίππου: Για κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων κάνουν λόγο οι καταγγέλλουσες

Αίτηση προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες οι οποίες έχουν καταγγείλει για βιασμό τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Λάμπρο Φιλίππου.

Όπως μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr στην αίτηση τους οι τέσσερις μηνύτριες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για υπόθεση η οποία είναι παγωμένη εδώ και δύο μήνες, παρότι η φύση της χρίζει κατεπείγουσα έρευνα, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι εγκυμονεί και ο κίνδυνος της παραγραφής καθώς ορισμένες από τις πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το 2008.

Η συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Φιλίππου είναι η τελευταία η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo. Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη με καριέρα στις ΗΠΑ, έχουν κατατεθεί συνολικά τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της. Σε αυτή οι δυο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λάμπρο Φιλίππου, με την αδερφή της ηθοποιού να αναφέρει ότι εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της!

Ακολούθησαν δυο ακόμη μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού, ενώ παράλληλα κατέθεσαν ως μάρτυρες τρεις ακόμη γυναίκες που εξιστόρησαν άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter