Λάμψη και γοητεία- Τα καλοκαιρινά ντεφιλέ των 50s στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Λάμψη και γοητεία- Τα καλοκαιρινά ντεφιλέ των 50s στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Ενας Αιγυπτιώτης σχεδιαστής μόδας o οποίος κατέκτησε τον κόσμο της haute couture στην Ελλάδα, είναι ο Γιάννης Βούρος ο οποίος γυρίζει το ρολόι του χρόνου πίσω στη δεκαετία του ’50 και αναφέρει στον Σπύρο Οικόπουλο τους λόγους που το σικ είναι κλασικό καθώς και τα μυστικά της υψηλής ραπτικής.

-Η ηθοποιός Νένα Μεντή μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή την παράσταση «Ξένες Πόρτες» που βασίζεται σε ένα αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Ελευθερίου και παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και επισημαίνει: «Θέλω να καταλάβω απολύτως τον απαξιωμένο άνθρωπο».

-Ο Ησίοδος πηγαίνει Μικρή Επίδαυρο και η σκηνοθέτιδα της «Θεογονίας» Σοφία Πάσχου γράφει στο Documento όχι μόνο για τα μυστικά της παράστασης αλλά και για τις απαρχές του κόσμου και πώς αυτές συνδέονται με ένα σύγχρονο γλέντι.

-Stranger Things: Τρίτη και φαρμακερή! Ο νέος κύκλος της πιο δημοφιλούς σειράς του Netflix ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό στις 4 Ιουλίου, την εθνική εορτή των Αμερικανών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σταχυολογεί τις ειδήσεις του πιο καυτού σίριαλ του φετινού καλοκαιριού.

-Η θεωρητικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Citronne στον Πόρο και στην Αθήνα Tατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με την Αφροδίτη Ερμίδη γύρω από την τέχνη, τους καλλιτέχνες, τους συλλέκτες και το ρόλο των γκαλερί.

-Μια ακροβασία ανάμεσα σε κανονική παράσταση, θέατρο-ντοκουμέντο και ηχητικό περίπατο είναι το ιδιαίτερο project «New Kids on the Block» του Παντελή Φλατσούση, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο δημιουργός της πρωτοποριακής παράστασης αναφέρει στον Σπύρο Οικόπουλο τα χαρακτηριστικά της.

-Αρχαίοι ήχοι στο πολυφωνικό τοπίο της Ηπείρου. Ενας νέος θεσμός με κέντρο τη Δωδώνη καθιστά τα Γιάννενα ως ένα από κέντρα της θεατρικής παιδείας της χώρας. Η Μαρίνα Αγγελάκη έχει όλες τις λεπτομέρειες.

-Το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, ένας τόπος συνάντησης 28 μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις, διοργανώνεται στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη η Βιολέτα Ικαρη μιλάει για τα τραγούδια που την εκφράζουν καθώς «συγγενεύουν το λαϊκό με το παραδοσιακό και το ροκ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter