Λάνγκφορντ: «Αν δεν είμαστε στη συζήτηση για τον νικητή του BCL, τότε τι κάνουμε εδώ;»

Λάνγκφορντ: «Αν δεν είμαστε στη συζήτηση για τον νικητή του BCL, τότε τι κάνουμε εδώ;»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε στο Eurohoops για τη νέα χρονιά που θα τον βρει ως… rookie στο BCL, την πρόκληση της ΑΕΚ και την εμπειρία τη περασμένη χρονιά στον Παναθηναϊκό!

Η νέα σεζόν στο Basketball Champions League ξεκινάει και η διοργάνωση θα έχει ακόμα έναν αστέρα στις τάξεις της. Ο λόγος για τον Κιθ Λάνγκφορντ, με τον Αμερικανό αρχισκόρερ να φέρνει επιπλέον λάμψη στα γήπεδα του BCL, φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ!

Το Eurohoops είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον νέο ηγέτη της ”Ένωσης”, ο οποίος και μίλησε για όλους και όλα, σε μία ιδιαίτερη σεζόν για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του.

Η κουβέντα ξεκίνησε με τον Λάνγκοφορντ να αποκαλύπτει τους λόγους που τον έκαναν να υπογράψει στην ΑΕΚ. Και όπως θα δείτε και εσείς, όλα έγιναν πιο εύκολα, όταν συζήτησε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου για την προοπτική συνεργασίας των δύο πλευρών.

”Δύο πράγματα με έκαναν να έρθω. Προφανώς το καλοκαίρι μίλησα με αρκετές ομάδες Ευρωλίγκας. Μερικές από αυτές, ήθελαν να έχω τον ρόλο που είχα πέρυσι στον Παναθηναϊκό, ενώ κάποιες άλλες ήθελαν να περιμένω τη τελική τους απόφαση. Και ενώ αμφιταλαντευόμουν και σκεφτόμουν όλα τα σενάρια, ο ατζέντης μου, ο οποίος είναι ο ίδιος με τον κόουτς (Ηλίας Παπαθεοδώρου) ήρθε και μου είπε πως έχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για εμένα και θέλει να την ακούσω. Επομένως, μίλησα με τον προπονητή για μπάσκετ και το τί σκεφτόταν. Το να ζήσω ξανά στην Αθήνα για εμένα ήταν κάτι φοβερό. Μετά την συζήτηση αυτή, ήταν εύκολη απόφαση για εμένα”.

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που είδε ποτέ η Ευρωλίγκα, με δύο βραβεία ”Alphonso Ford EuroLeague Top Scorer” στο ενεργητικό του, ο Αμερικανός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ενδιαφέρον από ομάδες της διοργάνωσης, κάτι που όμως τον έκανε να βγάλει ένα δύσκολο συμπέρασμα για τον ίδιο και τη καριέρα του.

”Η πρώτη επιλογή για εμένα ήταν μία ομάδα Ευρωλίγκας, γιατί όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, φέτος θα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση. Όταν όμως είδα τον ρόλο που θέλω να έχω και τον τύπο του μπάσκετ που θέλω να παίξω, κατέληξα στο συμπέρασμα πως ίσως αυτά τα χρόνια πέρασαν για εμένα. Ακόμα και αν πιστεύω πως ακόμα νιώθω καλύτερος παίκτης από τους μισούς που βρίσκονται στην Ευρωλίγκα, δεν μετράει η γνώμη μου, αλλά αυτή της ομάδας και πολλές με προσπέρασαν, επομένως ήθελα να είμαι σε ένα club που να με θέλει πραγματικά. Μίλησα με τον κόουτς, με ήθελε στην ΑΕΚ, ήθελε να είμαι ο παίκτης που ήμουν πάντα. Σαν αθλητής, δεν μπορείς να πεις όχι σε κάτι τέτοιο”.

Η νέα πρόκληση για τον ίδιο ακούει στο όνομα ”Basketball Champions League” και όπως δηλώνει ο ίδιος, ακόμα και στα (σχεδόν) 37 του, έφτασε να κάνει κάτι πρωτόγνωρο για τη λαμπρή του καριέρα!

”Πέρυσι, παρακολούθησα τα παιχνίδια της Βίρτους Μπολόνια στο Final Four, λόγω του Μάριο Τσάλμερς. Και είδα πολλούς ταλαντούχους παίκτες, μερικοί από τους κορυφαίους στο BCL έκαναν το άλμα στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Όπως ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πάντερ. Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, βγήκε MVP και πήγε σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, κάνει εξαιρετική δουλειά, ειδικά στο κομμάτι της προώθησης. Η παρουσίαση είναι πολύ καλή. Μόλις είδα περί τίνος πρόκειται, είπα ότι όλα θα είναι πολύ ωραία. Είναι μία νέα πρόκληση και μου αρέσει γιατί είναι κάτι, που δεν έχω ξανακάνει στη καριέρα μου. Πάρτε για παράδειγμα τον Ταϊρίς Ράις. Ένας παίκτης Ευρωλίγκας, πήγε εκεί, πήρε το βραβείο του MVP και επέστρεψε. Είναι μία πολύ ωραία διοργάνωση το BCL και γίνεται εξαιρετική δουλειά”.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός στόχος της ΑΕΚ; Η απάντηση προφανής και ο Λάνγκφορντ αφοπλιστικός!

”Η ΑΕΚ έκανε φοβερή δουλειά και έχτισε αυτό το ρόστερ. Όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί. Αν δεν είμαστε στη συζήτηση για το ποιος θα κατακτήσει το BCL, τότε τί κάνουμε εδώ; Αυτά τα πράγματα παίρνουν καιρό. Μιλάμε για μία νέα ομάδα, αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Ακόμα και εγώ έχω πολλά να μάθω για την ομάδα, τη διοργάνωση, την ατμόσφαιρα τριγύρω, επομένως αν ενωθούμε, τότε θα είμαστε εκεί που πρέπει”.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην ζητηθεί ένα σχόλιο για την φετινή Ευρωλίγκα, αλλά και τη πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

”Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στην Ευρωλίγκα, η φετινή χρονιά είναι μία από αυτές που θα ήθελα να παίζω εκεί, όντας στο prime μου, δηλαδή περίπου 28-29 χρονών. Γιατί πολύ απλά, φέτος η διοργάνωση θα ανέβει ακόμα περισσότερο στα μάτια όλων των φίλων του μπάσκετ παγκοσμίως. Όλοι θα δουν και θα παραδεχθούν το επίπεδο εκεί. Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει τίποτα κακό για να πω. Παντού και πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα η παρουσία μου στην ομάδα, το διασκέδασα, έκανα και μερικούς πολύ καλούς φίλους”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter