Λάππας: Υποπτεύομαι ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι πρώην και εν ενεργεία στελέχη της Novartis

Λάππας: Υποπτεύομαι ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι πρώην και εν ενεργεία στελέχη της Novartis

Την υποψία ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis είναι πρώην και εν ενεργεία στελέχη της φαρμακευτικής διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Σπύρος Λάππας.

Κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή ανέφερε: «Υποπτεύομαι ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι μεσαία και κορυφαία, πρώην και εν ενεργεία, στελέχη της Novartis». Υπενθύμισε δε τον τρόπο που αντιμετώπισαν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ τους προστατευόμενους μάρτυρες, προσπαθώντας μανιωδώς να άρουν την ανωνυμία τους και προχωρώντας σε απειλές που ξεκινούσαν από τη διάλυση μέχρι την ανασκολόπιση τους.

Θέλοντας να αποδείξει ότι η «σκευωρία Novartis» είναι κενή περιεχομένου, διηγήθηκε -επικαλούμενος δημοσιεύματα- ένα σημείο της κατάθεσης της Ελ. Ράικου. Ειδικότερα, παρέθεσε ότι η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ισχυρίστηκε ενώπιον της Προανακριτικής ότι η Ελ. Τουλουπάκη «κατασκεύασε» μάρτυρες και στοιχεία για την υπόθεση Novartis. «Ερώτηση όλων: ¨Πώς; Πες τε μας ένα πραγματικό περιστατικό…¨» αφηγήθηκε με παραστατικότητα, συμπληρώνοντας ότι η Ελ. Ράικου δεν μπόρεσε να δώσει καμία απάντηση.

Ως προς τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, επισήμανε πως «κανένα φιάσκο δεν διορθώνεται με νέο φιάσκο», στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι αυτούσια πρακτικά της Επιτροπής βρέθηκαν παρανόμως στη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Προανακριτική Επιτροπή ξεφεύγει από το interna corporis (εσωτερικά ζητήματα) της Βουλής, με αποτέλεσμα οι αντιθεσμικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν με ευθύνη της πλειοψηφίας και του ΚΙΝΑΛ να εγείρουν ζητήματα ακυρότητας της διαδικασίας. «Η προδικασία διαπνέεται επί ποινή ακυρότητας και με ποινή λόγω της άρσης απορρήτου και υπεξαγωγής εγγράφων που απαγορεύονται να δημοσιοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter