Όσο το κράτος δεν μπορεί να βάλει μπρος τα ελικόπτερα, πολίτες απεγκλωβίζουν με φουσκωτά στρώματα θαλάσσης (vid)

Όσο το κράτος δεν μπορεί να βάλει μπρος τα ελικόπτερα, πολίτες απεγκλωβίζουν με φουσκωτά στρώματα θαλάσσης (vid)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Μετά την αποκάλυψη του Documento που δείχνει ότι το κράτος υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο στρατός υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Φλώρου δεν μπορούν ούτε να βάλουν μπρος τα ελικόπτερα, οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Λάρισα δείχνουν ακόμα πιο αξιοσημείωτες. Και αυτό δεν αφορά μονάχα την καταστροφή, τις ελλιπείς υποδομές και την ανεπάρκειατου κρατικού μηχανισμού. Η αντίφαση εδώ είναι εκρηκτική.

Από τη μία η κρατική αναλγησία και από την άλλη οι προσπάθειες των απλών ανθρώπων να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Έτσι, στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε έναν κάτοικο της Λάρισας να αξιοποιεί ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης προκειμένου να απεγκλωβίσει ανθρώπους από το Γιάννουλη Λάρισας.

Όπως ακούμε στο βίντεο, και στις δηλώσεις που παραχώρησαν οι πρωταγωνιστές στον Χρήστο Κυμπιζή, ο άνθρωπος αρχικά απεγκλώβισε την κόρη του και ολόκληρη την οικογένεια, ενώ συνέχισε με την…μεταφορά τον γειτόνων του.

Και κάπως έτσι αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο όσα γίνονται σε ολόκληρη την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες με πλημμύρες και πυρκαγιές. Δηλαδή πότε με βάρκες, πότε με φτυάρια, μαγείρεμα φαγητών ή ακόμα και φουσκωτά στρώματα η ευρηματικότητα και η αυταπάρνηση των απλών ανθρώπων καλύπτει τα κενά που άφησε ο κρατικός μηχανισμός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter