Λάρισα: Ασθενής βιαιοπράγησε σε βάρος νοσηλεύτριας επειδή του απαγόρευσε να καπνίσει

Λάρισα: Ασθενής βιαιοπράγησε σε βάρος νοσηλεύτριας επειδή του απαγόρευσε να καπνίσει

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου ασθενής έβρισε και έπειτα επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια επειδή του απαγόρευσε να καπνίσει μέσα στο χώρο του νοσοκομείου.

Το περιστατικό έφερε την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία εν γένει. Ουκ ολίγες φορές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έχει υπάρξει θύμα βίας από αγανακτισμένους ασθενείς, οι οποίοι μη μπορώντας να αντέξουν την πολύωρη αναμονή αλλά και την κακή ποιότητα εξυπηρέτησης εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ξεσπάνε, προβαίνοντας ακόμη και σε σωματική βία.

Το προσωπικό, όπως και στην εν λόγω περίπτωση, φοβούμενο τη στοχοποίηση αλλά και την στάση της εκάστοτε διοίκησης δεν προβαίνει σε μήνυση, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να μην οδηγούνται στην δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα το προσωπικό βρίσκεται ανήμπορο και τρομοκρατημένο να ανταπεξέλθει στην θλιβερή πραγματικότητα. Ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέει χαρακτηριστικά «Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς» κάνοντας ξεκάθαρη την ανάγκη της λήψης μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΙΟΠΡΑΓΗΣΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ.

Σήμερα τα ξημερώματα 4 π.μ. στη χειρουργική κλινική νταής νοσηλευόμενος ασθενής που έκανε μικρό χειρουργείο έβριζε τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει. Σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια που από τύχη γλύτωσε το κάταγμα στο χέρι από το ασφυκτικό σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες παρά πολύ.

Τώρα βρίσκεται εκεί η αστυνομία και γίνονται ανακρίσεις στο νοσοκομείο. Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται τη στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού.

Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους αποκομίζοντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Οι λιγοστοί υγειονομικοί δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Δεν είναι θαυματοποιοί να νικάνε συνεχώς το θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter