Λάρισα: Λάθος συναγερμός στο Μεζούρλο – «Τα τρένα έκαναν ελιγμούς πρόσδεσης» – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Λάρισα: Λάθος συναγερμός στο Μεζούρλο – «Τα τρένα έκαναν ελιγμούς πρόσδεσης» – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μεζόυρλο Λάρισας στη θέα δύο αμαξοστοιχιών που βρίσκονταν σε απόσταση μερικών μέτρων στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα από τη Λάρισα.

Μετά από επικοινωνία του onlarissa.gr με τον σταθμάρχη, εξήγησε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό, καθώς τα δύο τρένα έκαναν ελιγμούς για να προσδεθούν και να φύγουν για τη Θεσσαλονίκης.

« Ήταν δύο προαστιακοί που θα “δένονταν” για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Hellenic Train διευκρινίζει ότι «η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών, είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter