Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα για κορονοϊό σε οικισμό ρομά – Ξεκίνησαν οι μαζικοί έλεγχοι

Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα για κορονοϊό σε οικισμό ρομά – Ξεκίνησαν οι μαζικοί έλεγχοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λάρισα μετά τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 29 Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διαπιστώθηκαν 20 θετικά δείγματα στον κορονοϊό. 

Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το «κρούσμα μηδέν», έναν 32χρονο, που βρέθηκε θετικός στον οικισμό.

Τα δείγματα τα είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφότου βγήκαν τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία αφού τον συγκεκριμένο οικισμό ζουν  περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη, την περιοχή κατέφθασε στις 12 το μεσημέρι με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

«Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» σχολίασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Το πρωί αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουνε σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιου.

 Άρχισε η συλλογή μαζικών δειγμάτων

Κλιμάκιο εδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, κατέφθασε το πρωί της Παρασκευής στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter