Λάρισα: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους για τις τιμές στο βαμβάκι (Photos & Video)

Λάρισα: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους για τις τιμές στο βαμβάκι (Photos & Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση αγροτών, οι οποίοι βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι. Όπως λένε οι αγρότες, «οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι τα τελευταία χρόνια και φέτος, δεν ανταποκρίνονται στην χρηματιστηριακή τιμή αλλά κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα του βαμβακιού».

Παράλληλα, με τα τρακτέρ παρατεταγμένα δίπλα από το οδόστρωμα, αναμένουν τα αποτελέσματα συνάντησης που θα έχουν εκπρόσωποί τους – νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας – με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις δηλώσεις τους οι αγρότες περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν οι βαμβακοπαραγωγοί.

Όπως σημειώνουν οι αγρότες, «οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι τα τελευταία χρόνια και φέτος οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην χρηματιστηριακή τιμή αλλά κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα του βαμβακιού. Τιμές που δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής, είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού με συνέπεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση».

Οι αγρότες καλούν τους συναδέλφους τους να μην παραδώσουν το προϊόν τους σε αυτές τις τιμές και ζητούν επίσης «άμεση και κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Βορίδη στον οποίο θα θέσουμε τα αιτήματα για την εμπορία και τιμή του βαμβακιού».

Πηγή: larissanet.gr, larissa.gr









Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter