Σοκ προκαλεί η κυνική ομολογία του 21χρονου δράστη που σκότωσε τη μητέρα του. Απόλυτα ψύχραιμος και απαθής, περιέγραψε καρέ – καρέ στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν το μοιραίο ξημέρωμα.
«Ήταν 5 το πρωί όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά από διασκέδαση. Η μητέρα μου ήταν ξύπνια και ετοιμαζόταν να πάει στη δουλειά της. Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε γιατί εκείνη με κατηγορούσε ότι δεν συνεισφέρω οικονομικά γιατί δεν εργάζομαι και ότι είμαι παρτάκιας. Είχα πιει αλκοόλ, είχα κάνει και χρήση ενός τσιγάρου κάνναβης και το μυαλό μου θόλωσε. Δεν το είχα σχεδιάσει. Άρπαξα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησα την μητέρα μου στα πλευρά και στην κοιλιά της ενώ στεκόταν στο χολ».
Αμέσως μετά τη δολοφονία, προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος. «Άρχισα να καθαρίζω το σπίτι από τα αίματα με μία σφουγγαρίστρα. Τύλιξα το πτώμα της με ένα πάπλωμα και απ’ έξω με μία κουβέρτα. Δεν πίστευα το τι είχα κάνει. Βγήκα από το σπίτι το μεσημέρι και μετά από λίγο επέστρεψα. Σε δύο σακούλες σκουπιδιών έβαλα το μαχαίρι, αφού πρώτα το είχα καθαρίσει από τα αίματα, τη σφουγγαρίστρα, το κινητό τηλέφωνο της μητέρας μου, διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και τα πέταξα σε κάδο κοντά στο σπίτι μας».
13 ώρες μετά, μετέφεραν τη σορό
«Στις έξι το απόγευμα, τηλεφώνησα στον ξάδελφό μου. Του ζήτησα να έρθει στο σπίτι να πιούμε καφέ. Τελικά, τον συνάντησα στην κεντρική πλατεία και με τα πόδια πήγαμε στο σπίτι μου. Δεν του είπα τίποτα στη διαδρομή. Μόλις μπήκαμε στο σπίτι, είδε το πτώμα της μητέρας μου τυλιγμένο, στο διάδρομο. Του ζήτησα να με βοηθήσει να το μεταφέρουμε και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εκείνος είναι αδύναμος και δυσκολευόταν να το σηκώσει. Συνεχώς σταματούσαμε όσο το μεταφέραμε».
«Καταφέραμε να κάνουμε λίγα μόλις μέτρα, ως την πυλωτή της πολυκατοικίας διαγώνια από τη δική μας. Μας είδε ένας κύριος από το μπαλκόνι και μας ρώτησε ”τι έχετε εκεί;”. Του απάντησα ότι μεταφέρουμε χαλιά. Αφήσαμε εκεί το πτώμα και φύγαμε, με σκοπό να πάρουμε νερό και να επιστρέψουμε. Τότε, μας βρήκαν αστυνομικοί και τους είπα ότι σκότωσα τη μητέρα μου. Τους έδειξα επίσης, τον κάδο που είχα πετάξει τα πράγματα. Ο ξάδελφός μου δεν έχει καμία σχέση με τον φόνο. Μόνος μου το έκανα. Έχω μετανιώσει. Δεν είμαι κακός άνθρωπος», είπε ο μητροκτόνος.
Σοκάρουν οι περιγραφές
Οι δύο νεαροί, έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους της περιοχής, και λίγα λεπτά μετά η φρίκη αποκαλύφθηκε.
Όπως περιέγραψε μιλώντας στο MEGA: «Βλέπω δυο παιδιά που πασχίζουν να κουβαλήσουν κάτι και τους λέω για πλάκα, «τι κάνετε ρε εκεί; Πτώμα έχετε;» Γυρνάει ο χοντρούλης, ο ένας, με κοιτάει και κάνει «χα, χα». Και φεύγω. Ένα λεπτό, δύο λεπτά, ξαναγυρνάω στο ίδιο το μέρος και βλέπω ότι το μετακίνησαν αυτό που κουβαλούσαν τρία μέτρα, τέσσερα πιο εκεί. Ο κοντούλης πάσχιζε και σκέφτομαι να τους πω ”πιάστε από τη μία πλευρά εσείς, να πιάσω από την άλλη και πάμε”».
«Όταν πλησίασα, φαινόταν ξεκάθαρα ότι κάτι κουβαλάνε, σαν πτώμα. Τρία μέτρα πριν, είχε έναν λεκέ με αίμα. Και λέω ”αυτοί οι χαζοί τώρα” λέω ”σίγουρα κάνουν φάρσα ότι θέλουν να ξεφορτωθούν ένα πτώμα και θέλουν να πιάσουν εμένα κορόιδο ότι…”. Τους προσπερνάω και στα πέντε μέτρα, αφού πέρασα το στενάκι, κοντοστέκομαι και λέω ”λες;”» είπε.
«Και λέω σ’ έναν ψιλικατζή ”πηγαίνετε λίγο να δείτε τι γίνεται”. Και λέει ”πάω εγώ” το ένα από τα παιδιά. Και έρχεται μετά από πέντε – δέκα λεπτά, μου λέει ”πτώμα ήταν όντως”. ”Τι λες;” του λέω. ”Πτώμα” μου λέει, ”ήταν”. Ακόμα δεν πίστευα. Λέω ”συνεννοήθηκαν μεταξύ τους” εγώ νόμιζα ότι ήταν φάρσα. Και με το που παίρνω τη στροφή και βγαίνω εκεί στο στενάκι και βλέπω αστυνομίες, ασθενοφόρα εκεί, ανατρίχιασα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.
Αφού τη σκότωσε έβγαλε βόλτα τα σκυλιά
Σύμφωνα με το MEGA, γείτονας του δράστη τον είδε το απόγευμα της Δευτέρας, έντεκα ώρες μετά τη δολοφονία που διέπραξε και παραδέχθηκε στις Αρχές, τον 21 ετών δράστη να έχει βγάλει βόλτα τα σκυλιά του.
«Τέσσερις η ώρα το απόγευμα της Δευτέρας, (ήταν) από το σπίτι του 50 μέτρα. Ήταν μία χαρά, ηρεμότατος, έβγαζε δύο σκυλιά βόλτα. Εγώ ήμουν με τον εγγονό μου, κάθισε ο μικρός να χαϊδέψει το ένα σκυλί. Κι αυτός του μιλούσε ηρεμότατα και γλυκύτατα. Αυτός ήταν μια χαρά. Την άλλη μέρα είδα τα βίντεο στα ρεπορτάζ. Από τα σκυλιά πήγε το μυαλό μου πρώτα, γιατί είναι χαρακτηριστικά τα δυο σκυλάκια. Και μετά την σωματοδομή του ανθρώπου».
Απολογείται την Παρασκευή o 21χρονος
Την Παρασκευή ο 21χρονος δράστης, έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο δικηγόρος του δράστη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε μιλώντας στο MEGA:
«Μου απάντησε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Μου είπε ότι το ξημέρωμα της Δευτέρας υπήρξε ένας έντονος καυγάς με την μητέρα του. Δεν διείσδυσε στα βαθύτερα αίτια. Είπε ότι υπήρχαν οικονομικοί και ψυχολογικοί λόγοι και δεν έβλεπε μπροστά του».
Για τη σχέση μητέρας και γιου ο κ. Θεοδωρόπουλος σχολίασε πως «είχε μένος για την μάνα του, λόγω της διάστασης των γονιών του. Της είχε και αγάπη αλλά και μίσος».
Διαβάστε επίσης:
Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι: Θα περιμένει άδικα τον Πούτιν;
Το Ισραήλ βομβάρδισε το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Γάζα (Video)
Γάζα: 50 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς του Νετανιάχου ενώ ο Τραμπ περιοδεύει
Washington Post: «Στη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ ξαναφτιάχνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ»
Η ΕΕ ετοιμάζει το 17ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία με το βλέμμα στην Κωνσταντινούπολη
Ιαπωνία: Διαδηλώσεις κατά της παρουσίας του Ισραηλινού υπουργού των εξωτερικών (Video)