Λάρισα: Συνεχίζει για 9η ημέρα την απεργία πείνας ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων

Λάρισα: Συνεχίζει για 9η ημέρα την απεργία πείνας ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Λάμπρος Τσάπαλης, ως έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού.

«Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από covid, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι», λέει ο ίδιος. 

Εκτιμώντας πως «το μήνυμα έχει δοθεί» αλλά και ότι στον αγώνα κατά της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς, ο Σύλλογος Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλεί τον Λάμπρο Τσάπαλη να διακόψει την πολυήμερη απεργία πείνας και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο Λάμπρος Τσάπαλης μιλώντας στο Kontra24 με την Ανασταστία Γιάμαλη δήλωσε πως έλαβε την απόφαση αυτή καθώς ήταν το έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού. 

Ο κ. Τσάπαλης περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών από την Covid 19 και τις ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών που επίσης νοσούν από τον ιό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αλλά και τις ειδικές άδειες που έχει λάβει μεγάλος αριθμός αυτών. «Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από covid, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι» . 

Σε ανακοίνωση που απέστειλε στην Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας ζητεί: «Την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος Να βγουν “με αληθινά λόγια” και να πουν ακριβώς “πώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ”. Να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων του αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία. Να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του δεύτερου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχολίασε σχετικά:

«Παρά τις εκκλήσεις μας να σταματήσει την απεργία πείνας ο συνάδελφος μας Τσάπαλης Λάμπρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίζει για ένατη ημέρα την Απεργία Πείνας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Έχει εξαντληθεί και παρά ταύτα με σθένος συνεχίζει. Τον πνίγει το δίκαιο. Επανειλημμένως του ζήτησα να σταματήσει την απεργία πείνας επισημαίνοντας ότι πέτυχε να ανάψει τη σπίθα του αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ο αγώνας πιά είναι συλλογικός. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε ένα τραγικό γεγονός που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και του θυμού του Λάμπρου για να φθάσει σε αυτή τη πράξη. Κλήθηκε μου είπε ως τραυματιοφορέας να μεταφέρει νεκρή νέα γυναίκα από τη κλινική κορονοϊού, η οποία ήταν σε νεκρική ακαμψία γονατισμένη κάτω από το κρεβάτι.

Προφανώς κατέβηκε και πήρε τη θέση αυτή για να διευκολύνεται η αναπνοή της. Λειψοί είναι οι νοσηλευτές που υπάρχουν σε κάθε κλινική κορονοϊού. 100 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Ξεκινάνε τη νοσηλεία και να ταΐσουν τους ασθενείς με τις στολές υψηλής προστασίας και στο τελευταίο ασθενή φθάνουν σε 4 ώρες.

Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία στον Λάμπρο από την πολιτεία. Περνάει στα ψιλά της επικαιρότητας. Βλέπεται είναι υγειονομικός. Άλλες περιπτώσεις ατόμων που κάνουν απεργία πείνας είναι πρώτο θέμα».

Τη στήριξή της στον τραυματιοφορέα Λάμπρο Τσάπαλη, που έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας εκφράζει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στη Υγεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter