Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Λάρισα: Το πρώτο νοσοκομείο της χώρας που θα εξυπηρετεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

 «Το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, θα είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα εξυπηρετεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και αιματολογικά προβλήματα» ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την έλευση και λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο νέος μαγνητικός τομογράφος 1.5 tesla, που παρουσιάστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους, είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα καθώς έχει δυνατότητες πρόσθετων εξετάσεων, όπως η αναίμακτη μέτρηση σιδήρου σε ήπαρ και καρδιά, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών σε ασθενείς σε ότι αφορά την συγκεκριμένη μέτρηση.

Ο μαγνητικός τομογράφος προς το παρόν εξυπηρετεί τα υπάρχοντα ραντεβού, ενώ τα νέα ραντεβού θα εξυπηρετούνται σε περίπου 20 μέρες, όταν θα ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση του προσωπικού, η οποία και συνεχίζεται.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια επένδυση, η οποία δεν είχε καταφέρει να ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά με ταχύτατες διαδικασίες εντάχτηκε στο νέο πρόγραμμα 2014-2020.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.