Λάρκιν: Ικανός για τρόπαιο Euroleague και βραβείο κορυφαίου σκόρερ

Λάρκιν: Ικανός για τρόπαιο Euroleague και βραβείο κορυφαίου σκόρερ

Ο Σέιν Λάρκιν και η Εφές εντυπωσιάζουν την φετινή σεζόν όντας άνετα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 19-3 έπειτα από 22 αγώνες κανονικής περιόδου Ευρωλίγκας, ενώ ο σπουδαίος Αμερικανός γκαρντ θέλει να πετύχει κάτι που μόνο ο Νάντο ΝτεΚολό έχει καταφέρει στις προηγούμενες 32 αγωνιστικές περιόδους του θεσμού με τον τίτλο να κρίνεται σε Final Four.

Είναι φανερό πως τις τελευταίες δυο χρονιές οι Τούρκοι του Εργκίν Αταμάν με ηγέτη των πρώην παίκτη των Μπόστον Σέλτικς δεν αστειεύονται καθόλου και παλεύουν όχι απλά για να προκριθούν στα προημιτελικά ή στην τελική τετράδα, αλλά με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο! Πέρυσι τους “ξέφυγε” στον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, όμως φέτος δείχνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι να το κάνουν δικό τους και το αποδεικνύουν έχοντας κατά πάσα πιθανότητα καπαρώσει την πρωτιά στην regular season. Ναι, μπορεί καμιά ομάδα τις προηγούμενες τρεις σεζόν που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην πρώτη θέση να μην κατέκτησε τον τίτλο στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου… Ακόμα καλύτερα για την ιστορικότερη τουρκική ομάδα στην Ευρωλίγκα που δεν θα έλεγε όχι αν γινόταν η πρώτη.

Μόνο ο Νάντο ΝτεΚολό κορυφαίος σκόρερ μιας σεζόν και πρωταθλητής Ευρώπης, θέλει να το επαναλάβει ο Σέιν Λάρκιν

Παράλληλα ο Λάρκιν εκτός του ότι έχει “σαρώσει” τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη της εβδομάδας έχοντας πέντε μέχρι στιγμής εκ των οποίων τα τέσσερα συνεχόμενα (11η, 18η, 19η, 20η και 21η αγωνιστική), οδηγεί την κούρσα του κορυφαίου σκόρερ της σεζόν σε μέσο όρο (21,8 π.) και εκεί επιθυμεί να παραμείνει μέχρι την λήξη της. Όμως αν κανείς ανατρέξει στους καλαθοσφαιριστές που αναδείχθηκαν πρώτοι σε μέσο όρο πόντων μιας αγωνιστικής περιόδου θα παρατηρήσει πως μόνο μια φορά στις 32 προηγούμενες με το υπάρχον σύστημα που το τρόπαιο κρίνεται με διεξαγωγή Final Four, η ομάδα τους ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια της διοργάνωσης. Αυτό συνέβη την σεζόν 2015-2016 με τον Νάντο ΝτεΚολό, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει εκτός του τίτλου και το βραβείο “Alphonso Ford Top Scorer” πετυχαίνοντας 19,4 πόντους μέσο όρο σε 27 αγώνες, ενώ παράλληλα ήταν ο MVP τόσο της regular season, όσο και της τελικής τετράδας. Με άλλα λόγια, τα έκανε όλα δικά του.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κανείς εκ των υπολοίπων κορυφαίων σκόρερ κάθε αγωνιστικής περιόδου από το 1988 που καθιερώθηκε ο θεσμός του Final Four μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να συνδυάσει την συγκεκριμένη επιτυχία με το τρόπαιο του Πρωταθλητή.

Από τον πολυνίκη, Νίκο Γκάλη μέχρι τον Μάικ Τζέιμς

Για την ιστορία, να πούμε πως το βραβείο του καλύτερου σκόρερ που από το 2004-2005 και έπειτα μετονομάστηκε σε “Alphonso Ford Top Scorer” προς τιμήν του αείμνηστου Αμερικανού γκαρντ έχουν κατακτήσει και “θρύλοι” της Ευρωλίγκας όπως ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος είναι και ο πολυνίκης (συνολικά οκτώ φορές και έξι από το 1988 μέχρι σήμερα), ο Τζο Αρλάουκας (μια φορά), ο Πέτζα Στογιάκοβιτς (μια φορά) και ο Ιμπραίμ Κουτλουάι (μια φορά) αλλά και ο ίδιος ο Αλφόνσο Φορντ δυο φορές.

Τα 32 προηγούμενα βραβεία έχουν μοιραστεί 23 παίκτες, την στιγμή που οι Νίκος Γκάλης, Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, Κιθ Λάνγκφορντ και Αλφόνσο Φορντ είναι οι μόνοι καλαθοσφαιριστές με δυο ή και περισσότερα.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους κορυφαίους σκόρερ κάθε σεζόν από την αγωνιστική περίοδο 1987-1988 μέχρι σήμερα, οι ομάδες με τις οποίες τ κατάφεραν και οι πρωταθλητές Ευρωλίγκας:

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter