ΛΑΡΚΟ ώρα μηδέν

ΛΑΡΚΟ ώρα μηδέν

Πάνω από 4.000 άτομα βρέθηκαν στη χθεσινή διαδήλωση για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ. Εργάτες, αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων, εργατικών κέντρων, συνδικαλιστές και βουλευτές βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή και δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Όλοι μαζί βροντοφώναξαν για τη σωτηρία της χειμαζόμενης επιχείρησης και επισήμαναν την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων της. Εξάλλου, πρόκειται για μία στρατηγικής σημασίας επιχείρηση τόσο για τη χώρα, όσο και τις τοπικές κοινότητες που εξαρτώνται από την επιχείρηση.
Εμφανής υπήρξε η παρουσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, όπου αντιπροσωπεία των βουλευτών του κόμματος (Παφίλης, Μαρίνης, Λάμπρου) βρέθηκαν στη συγκέντρωση με επικεφαλής τον Γ.Γ της Κ.Ε Δημήτρη Κουτσούμπα. Εκεί ήταν και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Ξενογιαννακοπούλου, Σαρακιώτης κ.ά.), του ΜΕΡΑ25 (Αδαμοπούλου) καθώς και της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην έδρα της επιχείρησης και Γενικός Γραμματέας Μεταλλωρύχων Ελλάδος, Κώστας Σαμαράς μίλησε για «την διάλυση της ΛΑΡΚΟ που οργανώνεται όλο αυτό το διάστημα από τη κυβέρνηση» θεωρώντας ότι «ο ορυκτός πλούτος της χώρας ανήκει στη χώρα και στον λαό και θα πρέπει να παραμείνει η δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνοντας με νόημα πως «22 μήνες παλεύουμε για να μας κοιτάξει αυτή η κυβέρνηση στα μάτια και να μας πει τι σκοπό έχει να κάνει με ‘μας και τι ζωές μας, ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, κρέμονται από τη δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ», αναρωτώμενος εάν «θα κλείσουν 12.000 χιλιάδες επιχειρήσεις που εμπλέκονται και συνεργάζονται με τη ΛΑΡΚΟ; Θα πετάξουν στον δρόμο 1.200 οικογένειες και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΛΑΡΚΟ;» και συμπλήρωσε λέγοντας «κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει τι σχέδιο έχει για την επόμενη μέρα».

Ο Δημήτρης Καραμέρης αντιπρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ δήλωσε πως «μετά από 22 μήνες η άλλοτε κραταιά βιομηχανία οδηγείται σε πλήρη απαξίωση παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα σχέδιο. Η επιχείρηση έχει εγκαταλειφθεί, ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν λειτουργεί τίποτα. Η επιχείρηση λειτουργεί με το 15% της παραγωγής αυτή τη στιγμή ενώ η τιμή του νικελίου έχει ξεπεράσει τους 20.000 τόνους. Δυστυχώς για εμάς για άλλη μία φορά είμαστε στον δρόμο, αγωνιζόμαστε για το μεροκάματο μας, αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, να μην κλείσει αυτή η επιχείρηση γιατί είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε τη σημασία της διατήρησης της λειτουργίας της επιχείρησης εκφράζοντας τη συμπαράσταση της ίδιας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον αγώνα των εργαζομένων την ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και δεν τους δίνει μία συγκεκριμένη προοπτική, όσο αναφορά και τη λειτουργία μιας σημαντικής βιομηχανίας για την οικονομά και ανάπτυξη της χώρας αλλά και για τις θέσεις εργασίας.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter