Λας Βέγκας: Ο γιος του Λιακουνάκου φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη – μαμούθ με bitcoin

Λας Βέγκας: Ο γιος του Λιακουνάκου φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη – μαμούθ με bitcoin
Φωτογραφία: Las Vegas Review - Journal

Σε απάτη με bitcoin που αγγίζει τα 500.000 δολάρια φέρεται να εμπλέκεται στις ΗΠΑ ο Φίλιππος Λιακουνάκος, υιός του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου.

Σύμφωνα με το Las Vegas Review-Journal, ο Φ. Λιακουνάκος βαρύνεται με την κατηγορία πως έκλεψε το εν λόγω ποσό από έμπορο κρυπτονομισμάτων, μέσω μίας περίπλοκης απάτης.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα: «Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, μέσω της οποίας απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων».

Μάλιστα, τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα στην κομητεία Κλαρκ ενώ κατηγορείται για κλοπή ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, τη χρήση ταυτότητας άλλου προσώπου με στόχο την πρόκληση οικονομικής ζημίας και την παράνομη πράξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία εμπλέκονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής για τον Λιακουνάκο αλλά στο ένταλμα αναγράφεται πως αναγνωρίστηκε με τη βοήθεια ταυτότητας της πολιτείας της Φλόριντα.

Όπως επισημαίνει, ντετέκτιβ έγραψε στο δημοσίευμα: «Εξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα τα BTC (bitcoin) να μετακινούνται γρήγορα, διαδικασία γνωστή ως «peeling» για να θολώσουν τα ίχνη ως προς το που πήγαιναν τα BTC».

Ο Λιακουνάκος αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Πηγή: Las Vegas Review-Journal

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter