Λάθη επί λαθών

Λάθη επί λαθών

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πανικοβλημένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πορεία της οικονομίας εξαιτίας των τραγικών λαθών που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούλιο του 2019 και των καταστροφικών αποτελεσμάτων που είχε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και πολιτών, άνοιξε τον μόνο τομέα που πίστευε ότι θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία.

Οι εκτιμήσεις της όμως ήταν τραγικά λανθασμένες. Στον μεν τουρισμό τα έσοδα βρίσκονται στο ένα έκτο των περυσινών με τις επιχειρήσεις να κλείνουν τη μια μετά την άλλη, αφήνοντας άνεργους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς τα μέτρα που υποτίθεται ότι έλαβαν οι «σοφοί» της πλατείας Συντάγματος δεν ήταν ούτε ασπιρίνες σε ετοιμοθάνατο.

Στη δε υγεία τα κρούσματα αυξάνονται με τραγικά γρήγορους ρυθμούς διασπαρμένα σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Με τις δομές υγείας να βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τον περυσινό Ιούλιο, με τις προειδοποιήσεις των γιατρών να μην εισακούονται, με τα σχολεία να ετοιμάζονται να ανοίξουν σε δυο-τρεις εβδομάδες η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να ζήσει απροστάτευτη μια τεράστια επιδημιολογική κρίση.

Και μαζί με αυτά ένας τεράστιος φόβος για το μέλλον έχει κυριεύσει τους πολίτες. Οικογένειες δεν συναντώνται μεταξύ τους, ζευγάρια κλείνονται στα σπίτια τους και οι συναναστροφές ελαχιστοποιούνται.

Από την άλλη η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιάφορη, ενδιαφέρεται μόνο για το μέλλον της φιλικής της ελίτ.

Είναι όμως σίγουρο ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ.

Η αντίδραση είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μόλις η φτώχεια καταλάβει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Και με την πολιτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ώρα αυτή δεν φαίνεται να αργεί.  

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter