Λαθροθήρες καίνε μέσα στον χειμώνα το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς (video – photos )

Λαθροθήρες καίνε μέσα στον χειμώνα το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς (video – photos )

Ασυνείδητοι λαθροθήρες έβαλαν φωτιά κι έκαψαν σήμερα για πολλοστή φορά ένα μεγάλο τμήμα της έκτασης με καλάμια στο Εθνικό Πάρκο – Κοτυχίου Στροφυλιάς που όπως είναι γνωστό προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση Ramsar . Μαζί τους αποτεφρώθηκαν οι φωλιές και δεκάδες υδρόβια πουλιά που ζούσαν ανάμεσά τους.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2 μμ και μέχρι τις 7 το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη κατακαίοντας ότι έβρισκε μπροστά της . Ενδεικτικό του οργανωμένου σχεδίου των εμπρηστών είναι οι έξι τουλάχιστον διαφορετικές εστίες που εμφανίστηκαν ξαφνικά σε αντίστοιχα σημεία .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ενημερώθηκε σχετικά δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την φωτιά καθώς δεν υπάρχει δρόμος προσέγγισης στο σημείο και απλά εποπτεύει την περιοχή για την αποτροπή πιθανής εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

« Αυτό που συμβαίνει σχεδόν κάθε χειμώνα με κάποιους ασυνείδητους να βάζουν φωτιά μέσα στην ζώνη απόλυτης προστασίας του Εθνικού Πάρκου είναι προκλητικό και παράλογο. Η καταστροφή στο περιβάλλον και ο κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς λόγω των βοριάδων που πνέουν στην περιοχή είναι μεγάλος. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η φωτιά εκτός από τα καλάμια καίει και τις φωλιές των υδρόβιων πουλιών και εξαφανίζει κάθε ίχνος ζωής από τα σημεία όπου περνάει . Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν άμεσα ώστε να ελεγχθεί η φωτιά και να υπάρξει καθημερινή εποπτεία της περιοχής.» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο Γιώργος Κανέλης μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ).-

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter