Λαθροθήρες σκοτώνουν τα αποδημητικά πουλιά στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Λαθροθήρες σκοτώνουν τα αποδημητικά πουλιά στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Συνεχίζουν οι λαθροθήρες να δρουν ανεξέλεγκτα στα Εθνικά Πάρκα της χώρας σκορπίζοντας τον θάνατο στα αποδημητικά πουλιά.

Σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Κώστας Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε δημόσια την προκλητική, μαζική και θρασύτατη λαθροθηρία μέσα στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου 2021 στο Βόρειο τμήμα της Λιμνοθάλασσας Ροδιάς, στα κλειστά νερά κοντά στον λόφο της Στρογγυλής, 4 βάρκες με εξωλέμβια μηχανή και πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κυνηγούσαν μανιωδώς τις φαλαρίδες (λούφες).

Η μία βάρκα περιφερόταν συνεχώς με ταχύτητα και σήκωνε στον αέρα τις φαλαρίδες και οι υπόλοιποι, «ακροβολισμένοι» σε τρία σημεία, τις πυροβολούσαν.

«Από 14.50 μέχρι 15.15 πέφτανε δεκάδες τουφεκιές ανά λεπτό και σκοτώθηκαν δεκάδες πουλιά. Κατόπιν, οι λαθροθήρες μάζεψαν τα νεκρά πουλιά από το νερό, και οι τέσσερις βάρκες έφυγαν – «κατά σύμπτωση» αφού μιλήσαμε με τον οδηγό ενός αγροτικού που παρακολουθούσε συνεχώς από τον δρόμο Βίγλας – Στρογγυλής.

Όταν έφτασε ο Φορέας Διαχείρισης, είχαν φύγει. Μιλάμε για μέρα με εκατοντάδες επισκέπτες στον Αμβρακικό.» – καταγγέλλει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει:

«Μιλάμε για κατάσταση αδιανόητη για Εθνικό Πάρκο σε Ευρωπαϊκή χώρα. Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης προσπαθούν συνεχώς και με ρίσκο απέναντι στους λαθροθήρες. Ως όργανο, όμως, ο φορέας Διαχείρισης, έχει ευθύνη αφού αποδέχτηκε το κυνήγι σε διάφορες γωνιές του Αμβρακικού και την ανεξέλεγκτη είσοδο κυνηγών, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι έτσι δεν μειώνεται η κυνηγετική πίεση και ότι δεν χρειάζεται να τον υπολογίζουν…»

Πηγή: Apokalypseis

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter