Λαβρόφ: Δεν υπάρχει σοβαρή ειρηνευτική πρόταση από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Λαβρόφ: Δεν υπάρχει σοβαρή ειρηνευτική πρόταση από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία σοβαρή διαπραγματευτική πρόταση από την Ουάσιγκτον για τη διευθέτηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε μεταξύ άλλων την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1, στο περιθώριο της όξυνσης των πολεμικών επιχειρήσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

«Ακούμε τώρα δηλώσεις από Αμερικανούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, του κ. Κίρμπι, συμπεριλαμβανομένου του συναδέλφου μου Μπλίνκεν, άλλων μελών της κυβέρνησης, οι οποίοι λένε ότι είναι ολόψυχα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υποστηρίζουν μια πολιτική διευθέτηση της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, αλλά εδώ είναι η Ρωσία, τόσο κακή, που αρνείται τις προσφορές για συμμετοχή. Αυτό είναι ψέμα. Δεν έχουμε λάβει καμία σοβαρή προσφορά για συμμετοχή», δήλωσε ο ρώσος υπουργός.

«Υπήρξαν κάποιες όχι πολύ σοβαρές προσεγγίσεις στις οποίες ούτε εμείς απαντήσαμε αρνητικά, αλλά προσφερθήκαμε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες κάποιοι θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας μέσω έμμεσων επαφών. Και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε λάβει πιο συγκεκριμένες εξηγήσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι αν γίνει μια τέτοια πρόταση, η Μόσχα θα την εξετάσει: «Έχουμε επανειλημμένα πει ότι ποτέ δεν αρνούμαστε συναντήσεις».

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Οκτωβρίου, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία πρόταση από τις ΗΠΑ για ειρηνευτικές συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο νέος στρατηγός της Ρωσίας, η αποδυνάμωση του Πούτιν και η κλιμάκωση του πολέμου

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να μας εξαφανίσει από προσώπου γης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter