Λαβρόφ: Να μην υποτιμάται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου (Video)

Λαβρόφ: Να μην υποτιμάται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου (Video)

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι αν και ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι αποδεκτός, δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος μιας τέτοιας σύγκρουσης.

«Φυσικά, σε μια εποχή που οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι, δεν θα ήθελα αυτοί να διογκωθούν τεχνητά.. και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να το κάνουν αυτό. Οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, είναι πραγματικοί και δεν πρέπει να υποτιμώνται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εκπομπή Big Game του Channel One.

Ο Λαβρόφ συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ωστόσο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Η «κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Πηγή: Reuters, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter