Λαβρόφ: Βρισκόμαστε σε πιο επικίνδυνο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο

Λαβρόφ: Βρισκόμαστε σε πιο επικίνδυνο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση πιο επικίνδυνη ακόμη και από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του ΟΗΕ, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του 15μελούς οργάνου για τον Απρίλιο.

«Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Πυρά» Γκουτέρες

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Κρεμλίνου κατά την διάρκεια τηςσυνεδρίασης της οποίας προήδρευε ο Σεργκέι Λαβρόφ λέγοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «προκαλεί μαζικά δεινά και καταστροφές στην χώρα και τον λαό της» και τροφοδοτεί την «παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19».

«Οι εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Το ίδιο και οι κίνδυνοι σύγκρουσης, λόγω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού», δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων ο Γκουτέρες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter