«Λάβρος» ο Μακρόν κατά ΗΠΑ για ενέργεια και εμπόριο

«Λάβρος» ο Μακρόν κατά ΗΠΑ για ενέργεια και εμπόριο

Άκρως επιθετικός εμφανίστηκε την Παρασκευή ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά των ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική που ασκούν σε εμπόριο και ενέργεια.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε ξεκάθαρα ότι η Αμερική ακολουθεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά την εμπορική και ενεργειακή πολιτική.

«Η οικονομία της Βόρειας Αμερικής κάνει επιλογές με κριτήριο την ελκυστικότητα, το οποίο το σέβομαι, αλλά αυτές δημιουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά με χαμηλότερες τιμές ενέργειας στο εσωτερικό ενώ στο εξωτερικό το φυσικό αέριο πωλείται στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

«Επιπρόσθετα, επιτρέπουν η κρατική στήριξη να φτάσει ως και το 80% σε κάποιους τομείς ενώ εδώ απαγορεύεται. Βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» πρόσθεσε. «Αφορά την ειλικρίνεια του υπερατλαντικού εμπορίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο 44χρονος Μακρόν αναμένεται ότι θα σταθεί σε αυτά τα σημεία όταν θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον κατά την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Επίσκεψη που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, αφότου η διμερής σχέση Γαλλίας – ΗΠΑ υπέστη μεγάλο πλήγμα όταν η Αυστραλία εγκατέλειψε μια μεγάλη συμφωνία για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων υπέρ των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από την Αμερική.

Πηγή: Euronews, AFP, Bloomberg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter