Λαζάρου για «covid free» εστιατόρια: Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες

Λαζάρου για «covid free» εστιατόρια: Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» επανέλαβε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση το μεσημέρι, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία «Covid free» εστιατορίων, στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την ανάρρωσή τους από τον κορονοϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

«Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε καθαρά μαγαζιά με μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι, εμείς πάμε να τα κάνουμε ανάποδα. Να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα για να μπει κάποιος να φάει. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός σεφ ξεκαθάρισε ότι ούτε είναι διατεθειμένος, ούτε πιστεύει ότι είναι δική του δουλειά να ελέγχει στην είσοδο τους πελάτες. «Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2020 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;» διερωτήθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί».

«Δεν γίνεται με “μπαξίσι”» σχολίασε δε με νόημα, αναφερόμενος στο Freedom Pass για τους νέους. «Θα πέσουμε σε ένα παζάρι. Θα φέρει ανάποδα αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

Ο Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του κλάδου. «Έχουμε μπλέξει άσχημα, το σίγουρο είναι ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξανακλείσει, τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείσουν» ανέφερε. «Το χειρότερο ότι είμαστε μια τουριστική χώρα και οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα αλλάζουν κατεύθυνση» σημείωσε.

Σημείωσε μάλιστα πως με όλα αυτά οι εργαζόμενοι στην εστίαση αλλάζουν κατεύθυνση. «Παρά τη μείωση της δουλειάς που υπάρχει, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, έχουν αλλάξει κατεύθυνση», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter