ΛΔ Κονγκό: 17 νεκροί από βoμβιστική επίθεση του ISIS σε χριστιανική εκκλησία

ΛΔ Κονγκό: 17 νεκροί από βoμβιστική επίθεση του ISIS σε χριστιανική εκκλησία

Στα 17 έχουν ανέλθει έως τώρα τα άτομα που σκοτώθηκαν και σε 50 αυτά που τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση εναντίον εκκλησίας ευαγγελικών που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Κασίντι, που βρίσκεται μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) και της Ουγκάντα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθήνη για τη συγκεκριμένη επίθεση και ανακοίνωσε ότι η επίθεση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη «τις αποτυχίες των πρόσφατων στρατιωτικών εκστρατειών των δυνάμεων της ΛΔΚ και των συμμάχων τους για την επίτευξη ασφάλειας για τους Χριστιανούς».

 

Το συμβάν σημειώθηκε στην πόλη Κασίντι, που βρίσκεται μεταξύ της ΛΔΚ και της Ουγκάντα, 85 χιλιόμετρα από την πόλη Μπένι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε έντονα τη θανατηφόρα επίθεση στην εκκλησία του Κασίντι, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του, Στέφαν Ντουζάρικ.

Ο Γκουτέρες τόνισε επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω του ειδικού εκπροσώπου του στη ΛΔΚ, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση και τον λαό του Κονγκό στις προσπάθειές τους να επιτύχουν ειρήνη και σταθερότητα στα ανατολικά της χώρας.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter