ΛΔ Κονγκό: Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις

ΛΔ Κονγκό: Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Δράμα δίχως τέλος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, καθώς σε σχεδόν τους 200 έφτασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις την Πέμπτη στην επαρχία Νότιο Κίβου του Κονγκό

Συγκεκριμένα, εκτός από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο χωριά, τα Μπουσουσού και Νιαμουκούμπι, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 176 άνθρωποι, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, ενώ εκπρόσωποι των κοινοτήτων μιλούν για 227 νεκρούς. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία, ενώ κατέστρεψε κτίρια και πολλά πτώματα, καλυμμένα με λάσπη, βρίσκονται σωριασμένα πολλά μαζί.

Σύμφωνα με γιατρό στο κεντρικό νοσοκομείο της επαρχίας Καλέχε, τραυματίες εισάγονταν από το βράδυ της Πέμπτης. «Η ομάδα μου και εγώ δεν έχουμε κοιμηθεί. Έχουμε δεχθεί 56 ασθενείς, εκ των οποίων το 80% έχει κατάγματα», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σημειώνεται πως το τελευταίο περιστατικό παρόμοιας κλίμακας στο Κονγκό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, όταν οι έντονες βροχοπτώσεις κατέστρεψαν περισσότερα από 700 σπίτια. Περισσότεροι από 130 άνθρωποι αγνοούνταν εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: AP, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter