Le Figaro: «Σε κατάσταση σοκ το στρατόπεδο του Μακρόν αναζητά συμμάχους»

Le Figaro: «Σε κατάσταση σοκ το στρατόπεδο του Μακρόν αναζητά συμμάχους»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Παραμένοντας σε κατάσταση σοκ, το στρατόπεδο του Μακρόν αναζητά συμμάχους». Οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ακροδεξιά: Ο πολιτισμός του αδέξιου». Εμμονή με την κληρονομιά, μείωση των επιδοτήσεων, ιδιωτικοποίηση του οπτικοακουστικού τομέα, anti­woke κίνημα. Η Liberation ερεύνησε τις πολιτιστικές φιλοδοξίες του ακροδεξιού RN.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Νομοθεσία της ΕΕ πυροδοτεί κυβερνητική κρίση στην Αυστρία». Με τον εν λόγω νόμο, η ΕΕ θέλει να αναστρέψει την περιβαλλοντική καταστροφή στα κράτη μέλη. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η μοίρα ενός καγκελαρίου». Το αργότερο μέχρι τις 9 Ιουλίου θέλει να τελειώσει η πικρή διαμάχη για τον προϋπολογισμό.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Ουκρανία υιοθετεί μια ρωσική τακτική: Απελευθερώνει καταδίκους για να πολεμήσουν». Χωρίς στρατεύματα, η Ουκρανία ελευθερώνει τους καταδίκους να πολεμήσουν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποφασίσει εάν θα ασκήσει δίωξη στην Boeing για δύο δυστυχήματα πριν από πέντε χρόνια». Οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε δύο συντριβές αεροπλάνων Boeing 737 MAX ζήτησαν από τον εισαγγελέα να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή κατά της εταιρείας.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Νάιτζελ Φάρατζ προχώρησε σε δεσμεύσεις 140 δισεκατομμυρίων λιρών για να “φτιάξει” τη Βρετανία. Επιφυλακτικοί οι οικονομολόγοι». Το εκλογικό μανιφέστο του ακροδεξιού κόμματός του Reform UK παρουσίασε ο Νάιτζελ Φάρατζ

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Ευρώπη βρίσκεται ανάμεσα στα βέτο». Χωρίς λευκό καπνό το άτυπο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε..

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ΕΕ συζητά για τη νέα της ηγεσία». Οι 27 άνοιξαν τη συζήτηση για την ανανέωση των υψηλών θέσεων τους στο δείπνο τους στις Βρυξέλλες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter