Λεά Σεϊντού: Φέτος είναι η χρονιά της

Λεά Σεϊντού: Φέτος είναι η χρονιά της

Στο φετινό θερινό φεστιβάλ των Κανών, όπου προβλήθηκαν τέσσερις ταινίες της, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί η Λεά Σεϊντού καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όλοι όμως υποκλίθηκαν στην σπουδαία ερμηνεία της στο «France» που υποδύεται μια δημοσιογράφο.

«Είναι σίγουρα μια από τις ερμηνείες που σε κάνουν περήφανη για τη δουλειά που κάνεις» δήλωσε η γοητευτική Γαλλίδα για το ρόλο της στο φιλμ «France» του εκκεντρικού σκηνοθέτη Μπρουνό Ντιμόν («Φλάνδρα», «Humanite» κ.α.), που αν πιστέψουμε τις πρώτες κριτικές, ίσως υπογράφει εδώ τη πιο «νορμάλ» ταινία του εδώ και καιρό.

Το σενάριο του φιλμ που ήταν υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα αφορά στην πραγματική ιστορία της διάσημης δημοσιογράφου Φρανς ντε Μερ που είχε την δική της πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση ενώ αρχικά έχτισε τη φήμη της χάρη στα δυναμικά ρεπορτάζ της από εμπόλεμες ζώνες. Στην ταινία παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας πριν ένα τραγικό συμβάν της αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή της.

Θυμίζουμε ότι η Σεϊντού πρωταγωνιστεί στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ «No time to die», ενώ εκτός του «France» θα τη δούμε ακόμη φέτος στην ταινία του Γουές Άντερσον «Η γαλλική αποστολή» στις αρχές του Δεκεμβρίου, το «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το δράμα της Ίλντικο Ενιέντι «Η ιστορία της γυναίκας μου» και το «Deception» του Αρνό Ντεπλεσόν.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter