Λεά Σεϊντού: «Το κοινό θα εμπλακεί συναισθηματικά με την ευαίσθητη πλευρά του Μποντ»

Λεά Σεϊντού: «Το κοινό θα εμπλακεί συναισθηματικά με την ευαίσθητη πλευρά του Μποντ»

Η Γαλλίδα ηθοποιός μιλάει για την επιστροφή της στην καινούργια ταινία του θρυλικού 007, στο «No time to die».

Η Λεά Σεϊντού, µια αδυσώπητη υπόµνηση της εκρηκτικής θηλυκής περσόνας στην τοιχογραφία των παλαιότερων Μποντ, επιστρέφει στον ρόλο της µοιραίας δρ Μαντλέν Σουόν η οποία κατάφερε αυτό που δεν µπόρεσαν τόσες άλλες γυναίκες στο παρελθόν του 007: να τον κάνει όχι µόνο να την ερωτευτεί αλλά και να γίνει µονογαµικός.

Επιστρέψατε και πάλι ως Μαντλέν σε ακόµη µια ταινία του Τζέιµς Μποντ. Είναι κάτι που γενικά δεν συνηθίζεται, πέρα από τους µόνιµους συνεργάτες του ήρωα στην MI6. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις αλλά και τα συναισθήµατά σας όταν µάθατε ότι θα συναντηθείτε και πάλι µε τον διάσηµο πράκτορα;

Πραγµατικά ενθουσιάστηκα. Μου άρεσε τόσο πολύ η εµπειρία του «Spectre» που όταν είχαν τελειώσει εκείνα τα γυρίσµατα στενοχωριόµουν που δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να παίξω σε ταινία του Μποντ. Το βρήκα συναρπαστικό να εξερευνήσω τον ίδιο χαρακτήρα και να µπορέσω να δείξω µια άλλη πλευρά του.

Χωρίς spoiler, πώς ταιριάζει η Μαντλέν στην ιστορία αυτήν τη φορά;

Σε αυτήν την ταινία εστιάζουµε περισσότερο στη σχέση της Μαντλέν µε τον Τζέιµς Μποντ και ειδικά στον έρωτα ή µάλλον στην αγάπη που υπάρχει ανάµεσά τους. Αυτό είναι το κυρίως θέµα. Νοµίζω ότι το κοινό θα εµπλακεί συναισθηµατικά µε την ευαίσθητη και πιο ανθρώπινη πλευρά του ήρωα. Και σίγουρα θα υπάρξει ένα µεγάλο σηµείο ταύτισης χάρη στη δύναµη της ερωτικής ιστορίας.

Η παραγωγός Μπάρµπαρα ντε Λαουρέντις είπε για το νέο στόρι ότι αυτό συµβαίνει όταν ο Μποντ κάνει βόλτα µε τη Μαντλέν µε φόντο το ηλιοβασίλεµα. Αυτή είναι η ιστορία µιας σχέσης στην οποία µαθαίνουµε νέες πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες σας βοήθησαν να ενταχθείτε πιο οµαλά και πειστικά ίσως σε αυτό τον µεγάλο κινηµατογραφικό κόσµο;

Ναι, νοµίζω ότι αυτήν τη φορά η Μαντλέν είναι πιο πολύπλοκη. Το στοίχηµα είναι πολύ υψηλό καθώς διαθέτει ισχυρή συναισθηµατική πλευρά. Ναι µεν ο χαρακτήρας µου έχει πιο ισχυρή σχέση µε τον Τζέιµς Μποντ, αλλά το ερώτηµα της εµπιστοσύνης και της ειλικρίνειας διερευνάται ακόµη περισσότερο από πριν.

Πώς είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ ως συνεργάτης;

Υπέροχος. Πολύ προσεκτικός, πολύ επαγγελµατίας, πολύ ευαίσθητος και βοηθάει πολύ τους συνεργάτες του. Οµως το κυριότερο είναι πως έχει ένα ποιοτικό στοιχείο που εκτιµώ στους ηθοποιούς: µπορεί και σε ακούει. Είναι πραγµατικά παρών σε ό,τι και αν κάνεις µαζί του και είναι µόνο χαρά να παίζω πλάι του.

Τι έφερε ο Κάρι Φουκουνάγκα στην ταινία ως σκηνοθέτης;

Περισσότερη ωµότητα στο ύφος του φιλµ και αυτό είναι κάτι που επιδιώκαµε να δούµε. Θέλουµε να µπορούµε να διακρίνουµε το συναίσθηµα στην αδρότητά του, να αποκτήσουµε ενσυναίσθηση για τους χαρακτήρες καθώς τους βλέπουµε στις ατέλειές τους. Είναι αλήθεια ότι ο Τζέιµς Μποντ µοιάζει µε υπερήρωα αφού σώζει ανθρώπους και παλεύει για τους σωστούς λόγους. Οµως θεωρώ ότι ο Ντάνιελ έπλασε έναν ευάλωτο χαρακτήρα µε αρκετά ελαττώµατα. Και είναι ερωτευµένος· το βλέπουµε αυτό, τον βλέπουµε να παραδίδεται σε αυτό. Αυτήν τη φορά όλοι οι χαρακτήρες θα φέρουν κάτι πιο ανθρώπινο στην ταινία και αυτό οφείλεται στον Κάρι. Για παράδειγµα, χρησιµοποιεί πολλά κοντινά πλάνα και µπορείτε να νιώσετε και να βιώσετε τα συναισθήµατα. Θα είναι καλό. Οι ταινίες του Μποντ έχουν δράση και θέαµα, αντανακλούν επίσης τον κόσµο.

Θεωρείτε ότι το «No time to die» αντικατοπτρίζει το παγκόσµιο σκηνικό;

Αυτή είναι µια ενδιαφέρουσα ερώτηση. ∆εν το σκέφτηκα, αλλά ναι, νοµίζω ότι αντικατοπτρίζει τον κόσµο. Ο αινιγµατικός Σάφιν, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ράµι Μάλεκ, αντιπροσωπεύει τον φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι µπροστά στην πιθανότητα της χειραγώγησής τους από αυτούς που κατέχουν ισχυρές θέσεις.

Συνεργαστήκατε πολύ µε τον Μάλεκ;

Εχω µια όµορφη σκηνή µαζί του και ήταν υπέροχος, πραγµατικά υπέροχος. Είναι πολύ έντονος, γοητευτικός και αστείος. Μου άρεσε η σκηνή που έχουµε µαζί.

Ποια ήταν για εσάς η πιο δυνατή στιγµή δράσης στο φιλµ;

Είναι περίεργο γιατί δεν νιώθω ότι είχα τόση δράση όπως στο «Spectre». Απλώς η στιγµή της καταδίωξης του αυτοκινήτου που ήδη όλοι έχουν δει στο τρέιλερ ήταν πράγµατι πολύ δυνατή.

Πώς προετοιµάζεστε για µια τέτοιου είδους σκηνή;

∆εν έκανα καµία προετοιµασία, αλήθεια. ∆ούλευα σε µια άλλη ταινία ακριβώς πριν, οπότε είχα ένα κενό µόνο τριών µηνών για να γυρίσω το «No time to die» και δεν είχα την ευκαιρία να προετοιµαστώ ή να κάνω πρόβες, κάτι που µπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Και τελικά ήταν δύσκολο καθώς ένιωθα πιο ανασφαλής στα γυρίσµατα. Από την άλλη όµως µπορεί να βοηθήσει, γιατί πηγαίνεις µε το ένστικτό σου και ίσως αυτό να λειτουργήσει.

Ηταν εύκολο ή δύσκολο να επιστρέψετε σε έναν χαρακτήρα µε τον οποίο είχατε πέντε χρόνια απόσταση;

∆εν ήταν τόσο δύσκολο. Βέβαια στο «No time to die» η Μαντλέν Σουόν είναι σχεδόν διαφορετικός χαρακτήρας, πολύ διαφορετική από εκείνη που εµφανίστηκε στο «Spectre». Εκεί ήταν λίγο απόµακρη, λίγο κρύα. Στην καινούργια ταινία νοµίζω ότι είναι πιο προσιτή και αναµφίβολα πολύ πιο συναισθηµατική. Εκτιµώ την εξέλιξή της. Εδειξα µια άλλη πλευρά της ή µια πλευρά µου αν προτιµάτε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter