«Λέανδρος»: Σε κλοιό χιονιά η χώρα, χιονίζει και στην Αττική (Photos+Videos)

«Λέανδρος»: Σε κλοιό χιονιά η χώρα, χιονίζει και στην Αττική (Photos+Videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μεγάλη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα που πλήττει σχεδόν τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. Χιόνια πέφτουν όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον θεσσαλικό κάμπο. Χιονίζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, “άσπρισαν” η Κοζάνη και Λάρισα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται και στα Γιάννενα. Ο χιονιάς έφτασε και στην Αττική καθώς στα λευκά ντύθηκαν περιοχές όπως ο Διόνυσος. 

H κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα έφερε χιόνια από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, σε περιοχές όπως ο Διόνυσος, η Δροσιά, η Σταμάτα και η Ροδόπολη. 

Η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Από το πρωί, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση).

Θεσσαλονίκη: Νιφάδες και στο κέντρο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές περιφερειακά της πόλης, ενώ τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της πόλης.

Ήδη αυτοκίνητα και παρτέρια έχουν αρχίσει να “ασπρίζουν”.

Άσπρισαν Κοζάνη και Λάρισα

Συνεπής στο… ραντεβού του ο “Λέανδρος” έφθασε και στη Λάρισα με μικρής έκτασης χιονόπτωση τα ξημερώματα του Σαββάτου.Η θερμοκρασία λίγο μετά τις 8 το πρωί είναι μόλις ένας βαθμός πάνω από το μηδέν, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ξημερώματα προβλέπεται ισχυρός παγετός που αναμένεται να φθάσει και στους -9 βαθμούς Κελσίου.

Όμως χιονόπτωση σημειώθηκε και στην πόλη της Κοζάνης.

Τρίκαλα: Το χιόνι έφτασε και τα 30 εκατοστά

Με χιόνι έχει σκεπαστεί τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν 32 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, είναι ανοικτοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Το ύψος του χιονιού ποικίλλει ανά περιοχή. Στο Δήμο Πύλης και προς Μεσοχώρα αυτό κυμαίνεται από 25-30 εκατοστά, στα ορεινά της Καλαμπάκας από 5-10 εκατοστά και στις υπόλοιπες περιοχές από 2-5 εκατοστά. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων εφιστά επίσης την προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών.

Ασθενής χιονόπτωση στα Γιάννενα, λευκά τα ορεινά

Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τη νύχτα και στην πόλη των Ιωαννίνων. Ολόκληρος σχεδόν ο νομός όπως και όλες οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου είναι ντυμένες στα λευκά χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Από την Πολιτική Προστασία έχουν κινηθεί από νωρίς το πρωί 19 μηχανήματα τα οποία παρεμβαίνουν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας και παγετός.

Πολύ χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας και Φωκίδας

Συνεπής στο ραντεβού του ο «Λέανδρος» ξεκίνησε να φορτώνει με χιόνι τα ορεινά – ημιορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας από Παρνασσό μέχρι τον Τυμφρηστό και τον ορεινό όγκο του Δομοκού από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (15/1).

Στο εθνικό οδικό δίκτυο, πυκνή χιονόπτωση υπάρχει στο δρόμο για το Δομοκό από το 7ο χιλιόμετρο, στον Μπράλο από το Χάνι του Καρανάσιου και πάνω, ενώ στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου το χιόνι έχει κατέβει στον Άγιο Γεώργιο.

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε σε όλα τα ορεινά χωριά της δυτικής και βόρειας Φθιώτιδας, όπως και στην Υπάτη από όπου και το παρακάτω βίντεο:

O καιρός του Σαββάτου

Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Βροχοπτώσεις αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 2, στην Ήπειρο από -4 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 3, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 10, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 7, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Από το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά του νομού, ενώ βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το απόγευμα κατά τόπους στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως -3 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter