Δεν... υποχωρεί

Λεβέντης: Ο Παυλόπουλος να στείλει πίσω στην βουλή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου

Επιστολή προς τον Προκόπη Παυλόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ζητώντας του να μην υπογράψει το νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να τον επιστρέψει πίσω στη Βουλή «προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση»

Ο λόγος -κατά τον κ. Λεβέντη- είναι πως «η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

Δεν παραδίδει με τίποτα τα όπλα ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αρνείται να αποδεχτεί πως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου έγινε νόμος του κράτους. Επικρίνοντας μεταξύ άλλων τους δημοσιογράφους, οι οποίοι «βοήθησαν στην επιψήφιση του νομοσχεδίου» για να παρουσιαστεί η εκκλησία ως φανατική και οπισθοδρομική, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην κυρώσει δια της υπογραφής του τον σχετικό νόμο και να τον επιστρέψει στη Βουλή «προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση».

Μάλιστα, ζητά από τον κ. Παυλόπουλο να καλέσει τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν το θέμα «γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κον Προκόπη Παυλόπουλο

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 11.10.2017

Παρακολουθήσατε ασφαλώς τη συζήτηση στην Βουλή της 10/10/2017 που αφορούσε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Το νομοσχέδιο αυτό ήρθε προς ψήφιση χωρίς καμία διαβούλευση και προσυνεννόηση μεταξύ κομμάτων, Εκκλησίας, φορέων και εκπροσώπων της ιατρικής επιστήμης. Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως ανθρωπιστικό αίτημα να ψηφίσει η Βουλή, ως βήμα προόδου και ως εναρμόνιση με άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ένωση Κεντρώων έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά, την στήριξη των αδυνάτων, την εμπέδωση δημοκρατικών αξιών και τη διατήρηση αξιών και ηθών, όπως τα διδάσκει η Ορθόδοξη Πίστη μας.

Επειδή η ψηφοφορία και το κλίμα συζήτησης της Βουλής και το δημοσιογραφικό ευρύτερο περιβάλλον βοηθήσαν στην επιψήφιση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική και απροσάρμοστη και επειδή από την Ευρώπη έχουμε φανεί ως τώρα ανήμποροι να κάνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να υπόκειται σε ψυχοφθόρες και απάνθρωπες θυσίες,

Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ Ευρώπης στον τομέα αυτό, όλη της δε την δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας.

Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση.

Η μόνη χώρα που δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη είναι η Ελλάδα, η χώρα που είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας και να φθάνουμε σήμερα στο σημείο, ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.