Λεφτά υπάρχουν αλλά πληρωμές γιόκ

Λεφτά υπάρχουν αλλά πληρωμές γιόκ

Κάτι δεν πάει καλά με τους υπολογισμούς των «αρίστων» στο υπουργείο Οικονομικών, όταν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα έχουν παγώσει οι πληρωμές των δημοσίων έργων, ενώ στο δημόσιο ταμείο όπως παραδέχονται και οι ίδιοι υπάρχουν 39 δισ. ευρώ.

Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για την πανδημία και οι προϋπολογισμένες δαπάνες του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ολοκληρωθεί και αν υπάρξει αναθεώρηση θα επιβαρυνθεί το ήδη υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Μόνο που η πολιτική αυτή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού πολλές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε ένα μήνα μάλιστα που αυτές είναι αυξημένες.

Όπως είναι φυσικό εκατοντάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς χρήματα κατά τη διάρκεια των φετινών εορτών, κάτι που δεν απασχολεί ουδόλως τον πρωθυπουργό και την παρέα του.

Σε μια περίοδο που οι πρώτες ύλες τραβούν την ανηφόρα, όπως επίσης η ενέργεια και οι τιμές στα βασικά προϊόντα, βασικό μέλημά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να δείξουν επικοινωνιακά καλά νούμερα, αδιαφορώντας για τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους.

Είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση το μόνο που προσπαθεί είναι να φύγει το 2021 γράφοντας μεγάλη ανάπτυξη, ώστε να πουλήσει το παραμύθι ότι έσωσε την ελληνική οικονομία από την καταστροφή.

Μόνο που αυτό γίνεται σε βάρος της τσέπης της πλειοψηφίας των πολιτών, κάτι που δεν θα μείνει ατιμώρητο. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν περιθώρια αναστροφής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter