Λεφτά υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, όχι όμως για τους καλλιτέχνες αλλά για το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι

Λεφτά υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, όχι όμως για τους καλλιτέχνες αλλά για το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι

Η θητεία της Λίνας Μενδώνη από το 2019 έως σήμερα, τείνει πια να ταυτιστεί με το έργο αποκατάστασης του Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι για το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ!

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό βρίσκονται στον αέρα, με πολλούς από αυτούς να μην δικαιούνται την ειδική επιδότηση, ενώ βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας, σήμερα (17/1/2022) στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτήθηκε απόφαση για την έγκριση Διακήρυξης και Διαδικασίας Δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ».

Η απόφαση συγκεκριμένα έχεις ως εξής:

“Εγκρίνουμε την Διακήρυξη και τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ», με προϋπολογισμό έντεκα εκατομμυρίων πεντακοσίων τριάντα δύο χιλιάδων και διακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και έξι λεπτών (11.532.258,06 €), πλέον Φ.Π.Α. 24% ποσού δύο εκατομμυρίων επτακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων και επτακοσίων σαράντα ενός ευρώ και ενενήντα τεσσάρων λεπτών (2.767.741,94 €), ήτοι συνολικού ποσού δεκατεσσάρων εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (14.300.000,00 €) με Φ.Π.Α.

Σε πόσα επιδόματα (534 ευρώ μηνιαίως) αντιστοιχεί το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ; Και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να αυτή ακριβώς την περίοδο που η πανδημία έχει θέσει όλους τους εργαζόμενους σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας για την επιβίωσή τους;

Για την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η αναβίωση ενός βασιλικού κατάλοιπου και η επιχειρηματική αξιοποίησή του με επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφετέριες και αναψυκτήρια έχει μεγαλύτερη σημασία από την προστασία των ανθρώπων που υπηρετούν τον Πολιτισμό.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΙ
Από την παρουσίαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τη Μελέτη Βιωσιμότητας του κτήματος Τατοϊου

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα το Documento έθεσε στο Υπουργείο Πολιτισμού δύο επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με:

-Τις πολλές ΚΑΔ καλλιτεχνών που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο του 2022 έχουν αποκλειστεί χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγηση, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που κανονικά θα έπρεπε να την δικαιούνται δεν μπορούν να επωφεληθούν, παρόλο που έχουν σταματήσει να εργάζονται.

Και

Εάν σκοπεύει το Υπουργείο Πολιτισμού να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των περίπου 3200 καλλιτεχνών που εγγράφηκαν στο Μητρώο μετά τις 10.1.2021 και ως συνέπεια δεν έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού όλο το προηγούμενο έτος;

Τα οποία για άλλη μια φορά έχουν παραμείνει αναπάντητα.

Ρεπορτάζ: Εθνικό μουσείο σύγχρονης αδιαφάνειας (ΕΜΣΤ-ΟΔΕΜΣΤ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter