Λεφτά υπάρχουν: Τα 4 πασχαλινά λαγουδάκια του Πατούλη που στοίχισαν 73.408€

Λεφτά υπάρχουν: Τα 4 πασχαλινά λαγουδάκια του Πατούλη που στοίχισαν 73.408€

Όχι δεν είμαστε για γέλια, αλλά για κλάματα, αν και το Twitter γελάει!

Δεν πρόκειται για έπιπλα βρετανικού στιλ Chesterfield που ήθελε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για το γραφείο του.

Αυτή τη φορά πρόκειται για εποχικά πασχαλινά λαγουδάκια και κοτοπουλάκια με αυγά που στοίχισαν στην περιφέρεια κάπου 15 χιλιάδες ευρώ το ένα (χωρίς ΦΠΑ)!

Την ώρα δηλαδή που ο εργαζόμενος σε αναστολή παίρνει 534 ευρώ για να περάσει το μήνα του, τα παροδικά λαγουδάκια στοίχισαν στην Περιφέρεια Αττικής συνολικά 73.408 ευρώ!

Συγκεκριμένα, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε μία εταιρεία και έδωσε έκπτωση 1%, κατοχυρώθηκε η προμήθεια τεσσάρων «επιδαπέδιων διακοσμητικών παραστάσεων με τρισδιάστα λαγουδάκια, αυγά και κοτοπουλάκια» και με φωτεινές επιγραφές με την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής.

Η υποτιθέμενη αυτή πασχαλινή διακόσμηση (λέμε τώρα) κόστισε 73.408 ευρώ με ΦΠΑ.

Κατά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Χρήστος Καραμάνος και Γιώργος Μπαλάφας, από την παράταξη της Ρένας Δούρου, καταψήφισαν καταγγέλλοντας ότι:

  • Οι δαπάνες αυτές δεν συνάδουν με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα.
  • Η υποβολή προσφοράς από μία μόνον εταιρία επιβεβαιώνει ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν προβληματικοί (ουσιαστικά περιγράφουν συγκεκριμένες κατασκευές που προφανώς διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρία, πχ λαγουδάκι με σμόκιν, κοτοπουλάκι, κουνελάκι)».

Με δήλωσή του ο Γιάννης Σγουρός  κατήγγειλε ότι το κάθε λαγουδάκι προϋπολογίστηκε στο ποσόν των 15.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι «Ήταν τέτοια η επιθυμία των διοικούντων της Περιφέρειας Αττικής να προμηθευτούν τον στολισμό με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανάλωσαν πέντε σελίδες στη σχετική προκήρυξη για να περιγράψουν εξαντλητικά πως θα πρέπει να είναι τα ..κουνελάκια, τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια…!».

Αντίθετα ωστόσο ο Γιώργος Πατούλης, υποστήριξε πως τα λαγουδάκια των 15.000 ευρώ έκαστο ανέβασαν την ψυχολογία των πολιτών.

«Αυτό που θέλαμε είναι μέσα σε αυτή τη στεναχώρια που όλοι έχουμε με την πανδημία, να δει ο κόσμος μια πασχαλινή ατμόσφαιρα από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα φύγουν για τα χωριά τους. Οι επικρίσεις μου προκάλεσαν χαμόγελο. Αλλά είχα και θετικά σχόλια, πιστέψτε με. Αφού έκαναν το κόσμο να γελάσει πετύχαμε το στόχο μας θετικό είναι».

Πέραν του ότι πρόκειται για πανάκριβα αυγά, κοτοπουλάκια και λαγουδάκια, σίγουρα αυτά τα χρήματα θα έπιαναν περισσότερο τόπο αλλού!

Πάντως τα λαγουδάκια του Πατούλη δεν εκτιμήθηκαν από το Twitter με τους χρήστες να γελάνε:

  • «Θα τα βρίσκουν οι αρχαιολόγοι μαζί με τα στοιχεία για τους μαζικούς θανάτους από την πανδημία και θα είναι στα κάγκελα που δεν θα μπορούν να εξηγήσουν τί συνέβαινε»
  • «Τα λαγουδάκια στην Αθήνα είναι λες και πέρασες τον μεγάλο περίπατο από καταστροφέα εγγράφων και να τα έφτιαξες με ό,τι έμεινε.»
  • «Τέτοια βάζεις κ βλέπω να αποτελεί έμπνευση για τον κ.Πατούλη ..Μας βλέπω να έχουμε κ ροζ λαγουδάκια του Αγίου Βαλεντίνου»
  • «Στο διαγωνισμό του Πατούλη για τα λαγουδάκια εμφανίστηκε, κατά σύμπτωση, μόλις μία εταιρεία και κέρδισε με τερααααααααστια έκπτωση 1,3% »
  • «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Τα λαγουδάκια του Πατούλη ή τα 100 αρνιά που σουβλιζε στο δήμο Αμαρουσίου προ ολίγων ετών; Τουλάχιστον τα αρνιά, τρωγονταν.»
  • 73.408 ευρώ (!) μας κόστισαν τα κακόγουστα λαγουδάκια του περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Ελάτε να μιλήσουμε για τη Ρένα Δούρου λίγο… 
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter