Λέκκας: Νέες αιχμές για την αργοπορία της Πολιτείας στα αντιπλημμυρικά έργα – Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες

Λέκκας: Νέες αιχμές για την αργοπορία της Πολιτείας στα αντιπλημμυρικά έργα – Οι 10 περιοχές  που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες

Για την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Βόρεια Εύβοια αφήνοντας πίσω της τεράστιες καταστροφές μίλησε ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ο οποίος για ακόμη μία φορά επισήμανε πως είχαν προειδοποιήσει την Πολιτεία για την σφοδρή κακοκαιρία ενώ άφησε αιχμές για την μεγάλη καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά έργα.

«Το είχαμε προσδιορίσει με κάθε ακρίβεια, για όλες τις περιοχές όπου είχαμε φωτιές», εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ενώ απαντώντας για το εάν υπήρχε χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών, απάντησε πως το ίδιο διάστημα υπήρξε φωτιά στο Τρώοδος, στην Κύπρο, φωτιά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταστροφή όπως αυτή της εισβολής.

«Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες. Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».

Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες 

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας σημείωσε πως έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δε γίνουν έργα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπως η Ισταία, αλλά και το Σχίνο, στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε περιοχές στην Εύβοια και συγκεκριμένα η Λίμνη, η Αγία Άννα και η βορειοανατολική περιοχή, τρεις περιοχές στην Αττική, οι Αχαρνές, το Θριάσειο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο και δύο στην Πελοπόννησο, ο δήμος Πύργου και η Αρχαία Ολυμπία.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter