Λέκκας: Νέες μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο της Ζακύνθου – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί (video – εικόνες)

Λέκκας: Νέες μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο της Ζακύνθου – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί (video – εικόνες)

Νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν  στην «πληγωμένη» παραλία του Ναυαγίου μεταβάλλοντας την περιοχή σε κρανίου τόπο, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στη Ζάκυνθο, λόγω του ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ.

 

Μάλιστα ο κ. Λέκκας είπε ότι  από τους όγκους των βράχων που κατέρρευσαν έχει αλλάξει το χρώμα της θάλασσας σε μεγάλη έκταση. 

Στην τοπική εφημερίδα “Ημέρα” δήλωσε: «Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του Ναυαγίου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κατολίσθηση στη διάσημη παραλία έγινε στις του περασμένη Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα 7 τουρίστες  να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την πτώση των βράχων:

https://www.instagram.com/p/Bnqf0gChzGe/

Τότε ο κ. Λέκκας είχε υπολογίσει σε  5.000 κυβικά μέτρα τον όγκο των βράχων που κατέρρευσαν και βρέθηκαν στη θάλασσα. Τώρα με το χτύπημα του Εγκέλαδου, εικάζεται ότι είναι πολύ περισσότερα.

 

_x000D_
_x000D_

Εκκένωση κατοικιών

Τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Την κήρυξη της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter