Λεκτικό ολίσθημα «πρόδωσε» τον Τζορτζ Μπους: «Αδικαιολόγητη η εισβολή στο Ιράκ – Συγγνώμη, στην Ουκρανία» (Video)

Λεκτικό ολίσθημα «πρόδωσε» τον Τζορτζ Μπους: «Αδικαιολόγητη η εισβολή στο Ιράκ – Συγγνώμη, στην Ουκρανία» (Video)

Σε ένα σημαντικό λεκτικό ολίσθημα υπέπεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του για το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας, στο προεδρικό του κέντρο στο Ντάλας, έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», εννοώντας την Ουκρανία.

«Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να ξεκινήσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», ανέφερε και συνέχισε διορθώνοντας: «Εννοώ στην Ουκρανία».

Αμέσως μόλις κατάλαβε τι έχει πει έσπευσε να ανασκευάσει τονίζοντας πως εννοούσε την Ουκρανία αλλά οι συνειρμοί είχαν ήδη γίνει αυτομάτως. Υπενθυμίζεται πως ο Τζ. Μπους, που κατηγόρησε ανοιχτά τον Βλ. Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που διέταξε την επίθεση στο Ιράκ το 2003 μαζί με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ προκειμένου να ανατρέψουν τον τότε ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν…

Όλα αυτά με τον «μανδύα» του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που ξεκίνησε λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα μετά τα αιματηρά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του Μανχάταν και το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ωστόσο, από το Ντάλας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κατηγορήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά η γλώσσα του τον «πρόδωσε». Σε μία προσπάθεια να το «σώσει», μουρμούρισε «το Ιράκ, ούτως ή άλλως», προκαλώντας γέλιο στο πλήθος. «Είμαι 75».

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», σύμφωνα με τον θυμόσοφο λαό άλλωστε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter