ΛεΜπρον… λείπεις: Top 5 «King» size στιγμές στους Τελικούς (Video)

ΛεΜπρον… λείπεις: Top 5 «King» size στιγμές στους Τελικούς (Video)

Το Eurohoops συνέθεσε το Top 5 με τις πιο “King” size στιγμές του ΛεΜπρον Τζέιμς στους Τελικούς του ΝΒΑ. Από την ανάποδη.

Έμεινε εκτός playoffs για πρώτη φορά από το 2005. Το ξεπεράσαμε. Τώρα, όμως; Οι Τελικοί του ΝΒΑ είναι εδώ κι ο ίδιος όχι για πρώτη φορά από το 2010. Πώς να αντέξει κανείς; 

Ιδού οι Top 5 κουλές στιγμές του ΛεΜπρον Τζέιμς στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Αναλυτικότερα:

ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ έχουν πολλά να τους ενώνουν, αλλά τίποτα πιο δυνατό από τη φιλία τους. Κι όπως κάνουν όλοι οι καλοί φίλοι, μοιράζονται πολλά και διάφορα μαζί. Πριν από το Game 5 των Τελικών το 2011 στο Ντάλας (τότε το σύστημα διεξαγωγής ήταν ακόμα 2+3+2) μοιράστηκαν ακόμη και το βήχα τους σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψουν -on camera- τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος έπαιζε με γρίπη από το προηγούμενο παιχνίδι της τελικής σειράς. “Γκούχου” ο ένας, “γκούχου” κι ο άλλος. Ο λόγος; Δεν πίστευαν τίποτα μετά από τα πεπραγμένα του (21π., 11ρ., 1ασ., 3λ. σε 39′) λίγες ώρες νωρίτερα για το (86-83) 2-2.

Ο βήχας τούς κόπηκε αμέσως. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι φρόντισε για αυτό και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν ήταν και πολλά. Δύο όλα κι όλα (2-4).

Οι ημερομηνίες των Τελικών συνήθως πιάνουν και καλοκαίρι. Μέσα στη ζέστη, με λίγα λόγια. Έξω δηλαδή, γιατί τα γήπεδα διαθέτουν κλιματισμό. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε στο Game 1 των Τελικών το 2014 στο Σαν Αντόνιο. Τα μηχανήματα στο “AT&T Center” είχαν πάθει κοκομπλόκο κι οι θερμοκρασίες εντός γηπέδου ήταν υψηλότερες από ό,τι εκτός -και μιλάμε για το Τέξας το καλοκαίρι- και ξεπερνούσαν τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Μιλάμε για ζέστα, όχι αστεία. Πάρ’ τον κάτω τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Με 3:59 να απομένουν για τη λήξη και το σκορ στο 94-92 ο “King James” αναγκάστηκε να αποχωρήσει με κράμπες, πριν στη συνέχεια… αποχωρήσουν κι οι Χιτ (110-95 & 1-0 μέχρι το 4-1).

Ο Τζίμι Κίμελ άρχισε την τηλεοπτική του καριέρα ως κωμικός κι εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίος παρουσιαστές βραδινής ζώνης στις ΗΠΑ. Ο Γκιγέρμο (Ροντρίγκεζ) άρχισε τη δική του ως υπεύθυνος ασφαλείας του πάρκινγκ της εκπομπής του Jimmy Kimmel Live! (ABC) κι εξελίχθηκε σε μόνιμο μέλος αυτής. Στο ίδιο διάστημα προσπαθεί να εξελιχθεί και σε κορυφαίο δημοσιογράφο, αλλά ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει διαφορετική άποψη.

Εν τέλει πέρυσι, μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων (από το 2011) στις Media Days των Τελικών, κατάφερε επιτέλους να του πάρει αποκλειστική -και καλά- δήλωση στη μεγαλειώδης ερώτηση “μπορείτε να μας περιγράψετε την τέλεια σαλάτα για εσάς;”. Γκιγέρμο, σαλάτα τα έκανες. Ή μήπως όχι;

Ίσως είναι το κορυφαίο blooper στην ιστορία του ΝΒΑ. Μαζί και το meme που ακολούθησε τη στιγμή (μετά από τον Μάικλ Τζόρνταν να κλαίει κατά την ένταξή του στο Hall of Fame το 2009). Γιατί; Γιατί οι Ουόριορς ήταν ΤΟ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου (και) το 2018 κι ο Τζέι Αρ Σμιθ πήγε από την… άλλη αντί προς το καλάθι. Σημείωση: Ο χρόνος έληγε, το σκορ στο Game 1 στην ORACLE Arena ήταν ισόπαλο (107-107) μετά από τις 1/2β. του Τζορτζ Χιλ στα -4,7″ και… θέλετε κι άλλα;

Η απορία/απογοήτευση/απόγνωση στο βλέμμα του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει τι είχε μόλις συμβεί κι είχε μείνει να δείχνει με τα χέρια πού είναι το καλάθι, μιλούσε από μόνη της. Η συνέχεια ήταν εξίσου οδυνηρή για τους Καβς και τον ίδιο. Και στον πάγκο (εκκωφαντική σιωπή), και στο παρκέ (124-114 παρ. & 1-0 μέχρι το 4-0).

Το ΝΒΑ έχει κώδικα ενδυμασίας (2005-σήμερα). Κι οι περισσότεροι NBAers τον δικό τους σε βαθμό να το παρακάνουν αραιά και πού. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν αποτελεί εξαίρεση. Enter Τομ Μπράουν. Ποιος είναι του λόγου του; Ο Αμερικανός σχεδιαστής στον οποίο ανήκει το συνολάκι του “King James” στο Game 1 των Τελικών το 2018. Και το συνολάκι! Ημισυνολάκι, όπως θα έλεγε κι ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν. Και θα είχε δίκιο αυτή τη φορά.

Ο Τζέι Αρ Σμιθ έμελλε να κλέψει λίγη από τη δόξα του εκείνη την ημέρα, αλλά ο “King James” αναπλήρωσε τα πάντα όλα με την αποχώρησή του σε σχετική ερώτηση (για τον Τζέι Αρ Σμιθ ντε, όχι το συνολάκι). Όχι, δείτε στυλ και πείτε μας κι εσείς, δείτε! Χαλάλι οι… $46.000!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter