ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είναι δύσκολο να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είναι δύσκολο να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ

Έξαλλος είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για τα συνθήματα, με ρατσιστικό περιεχόμενο που έγραψαν άγνωστοι στην οικία του στο Λος Άντζελες, μία μέρα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων του «King James» στους τελικούς του ΝΒΑ, μεταξύ των Καβαλίερς και των Ουόριορς.

Το γκράφιτι στην μπροστινή πύλη του σπιτιού του σούπερ σταρ των Καβαλίερς ήταν ρατσιστικό και ο τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ δεν βρισκόταν στο σπίτι τη στιγμή του βανδαλισμού.

Ο «βασιλιάς» ξέσπασε για το περιστατικό και τόνισε πως όσα χρήματα και να έχει κάποιος είναι δύσκολο να είναι μαύρος στις ΗΠΑ: «Ενώ περιμένουμε τους τελικούς, το θέμα του ρατσισμού ανακύπτει ξανά. Η οικογένειά μου είναι ασφαλής κι αυτό είναι που μετρά. Δυστυχώς ο ρατσισμός θα είναι πάντα μέρος του κόσμου και της Αμερικής. Το μίσος, ειδικά για τους Αφροαμερικανούς, υπάρχει καθημερινά», τόνισε ο Τζέιμς και συμπλήρωσε:

«Τις περισσότερες μέρες είναι κρυμμένο, αλλά ζει κάθε μέρα. Όσα χρήματα κι αν έχεις, όσο διάσημος κι αν είσαι ή πόσοι σε θαυμάζουν, το να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ είναι δύσκολο. Αν αυτό που έγινε στην οικογένειά μου επαναφέρει αυτό το σημαντικό ζήτημα στην επιφάνεια και γίνεται πρόοδος, τότε δεν είμαι αντίθετος στο να μας ξανασυμβεί. Θα μιλήσω γι? αυτό στα παιδιά μου και θα τους πω ότι ακόμη και στο πιο σκοτεινό σημείο της ζωής μπορείς να ρίξεις φως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter