ΛεΝτέι: «Έμαθα πολλά από Σπανούλη-Πρίντεζη, είχαμε “χημεία” με Μιλουτίνοφ»

ΛεΝτέι: «Έμαθα πολλά από Σπανούλη-Πρίντεζη, είχαμε “χημεία” με Μιλουτίνοφ»

Ο Ζακ ΛεΝτέι τίθεται αντιμέτωπος του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τη λύση της συνεργασίας τους και το Eurohoops συνομίλησε αποκλειστικά μαζί του.

Την Παρασκευή (15/11), ο Ζακ ΛεΝτει θα γίνει ο πρώτος παίκτης από το περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσει τους “ερυθρολεύκους” σαν αντίπαλος. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έρχεται στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μια ομάδα που έχει χτίσει μια μικρή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό τα τελευταία δυο χρόνια.

Το μομέντουμ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό που έχει ηττηθεί στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια, κουβαλάει τρεις συνεχόμενες ήττες στην έδρα του και έχει σαν μόνη αναλαμπή το μεγάλο διπλό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βέβαια, ο ΛεΝτέι δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση υποτίμησης της πρώην ομάδας του. “Ένα πληγωμένο θηρίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο”, είπε χαρακτηριστικά στο Eurohoops.

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από το τζάμπολ του αγώνα, ο ΛεΝτέι μας μίλησε για την εμπειρία της προηγούμενης σεζόν, και το τι πήρε από τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι και πως βλέπει τώρα τους “ερυθρόλευκούς”.

Πώς σου φαίνεται το ότι αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό;

Έρχομαι σε αυτό το παιχνίδι με τη νοοτροπία ότι είναι “business”. Θέλω να κερδίσω το παιχνίδι. Να κανονίσω τη δουλειά. Να συνεχίσω να βελτιώνομαι με την ομάδα που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Θα είναι λίγο περίεργο το να είμαι ο πρώτος που έρχομαι εδώ σαν αντίπαλος. Στο τέλος ξεπερνάς τα υπόλοιπα και πας στο παιχνίδι.

Πώς θα βαθμολογούσες την σεζόν σου με τον Ολυμπιακό;

Πραγματικά, δεν αισθάνθηκα πως μπόρεσα να έχω την επίδραση που θα μπορούσα να έχω στην ομάδα. Νομίζω πως κάποιες φορές όταν είχα την ευκαιρία να παίζω, ήμουν ικανός να προσφέρω καλές επιδράσεις στο παιχνίδι. Έμαθα πάρα πολλά από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου. Και αυτό ήταν που προσπάθησα να πάρω. Ήξερα πως ερχόμενος εδώ, θα μάθω πολλά. Και αυτό ήθελα να κάνω. Να συνεχίζω να μαθαίνω και να γίνω καλύτερος. Αυτό κοιτάω να κάνω οπουδήποτε πάω. Να βελτιώνομαι, κερδίζω, μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος.

Πότε έμαθες ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει μαζί σου;

Ήταν μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με εμένα και τον ατζέντη μου. Εγώ και η οικογένειά μου είχαμε συζητήσει πως κάποια πράγματα κύλησαν την προηγούμενη σεζόν. Γινόντουσαν πολλά πράγματα που δεν μπορούσα να ελέγξω, ξέρεις. Μετά ήταν και η πλευρά τους. Αυτοί (ο Ολυμπιακός) ήταν στην Ελλάδα και εγώ ήμουν στις ΗΠΑ και δούλευα στο παιχνίδι μου. Δουλεύα για να επιστρέψω καλύτερος. Στο τέλος, μίλησα με την οικογένεια μου και ένιωσα πως αυτή ήταν η απόφαση που έπρεπε να κάνω. Αυτοί αισθάνθηκαν το ίδιο και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας.

Πώς ένιωσες που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μη συνεχίσει μαζί σου;

Ειλικρινά, ήμουν ήδη προς το “μετά”. Είμαι σκληρός εργάτης. Είμαι συνέχεια στο “μετά” και θέλω να γίνω καλύτερος. Όταν το έμαθα, σκέφτηκα “ΟΚ, τι ακολουθεί; Τι είναι αυτό που θα κάνω μετά;” Γιατί η καριέρα μου απλά συνεχίζεται. Όπως και αυτοί συνεχίζουν. Και θέλω να γίνω σπουδαίος. Και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στο να γίνω σπουδαίος. Και χρειαζόμουν να πάω κάπου που θα δούλευα και θα συνέχιζα να βελτιώνομαι σαν παίκτης και να έχω μια ευκαιρία να κερδίζω. Και παρουσιάστηκε αυτή η κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται αρκετά στην Ευρωλίγκα. Πώς σου φαίνεται η ομάδα φέτος;

O Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ. Έχουν πολλούς παίκτες. Πολλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στο παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Σαν αντίπαλος, αυτό είναι πάντα επικίνδυνο. Ένα πληγωμένο θηρίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο. Έχουν μεγάλο ρόστερ με θρυλικούς παίκτες που έχουν πρωταθλήματα στο βιογραφικό τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, έτοιμοι για μάχη και για να κάνουν αυτό για το οποίο ήρθαμε. Να κερδίσουμε.

Όσο ήσουν στον Ολυμπιακό υπήρχε μια συζήτηση για το ποια είναι η φυσική θέση σου. Αν είσαι περισσότερο 4άρι ή 5άρι και που νιώθεις πιο άνετα. Πώς σου φαίνεται ο ρόλος σου στη Ζαλγκίρις σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν;

Την προηγούμενη σεζόν είχαμε τον Πρίντεζη στο “4” και τον Μιλουτίνοφ στο “5”. Με τον Μιλουτίνοφ στο “5” θα ερχόμουν στο παιχνίδι σαν τεσσάρι και μπορούσα να κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα, σαν τεσσάρι. Ήμασταν ένα ψηλό σχήμα και ένα καλό σχήμα για ριμπάουντ. Είχαμε καλή χημεία μαζί, εγώ και ο Μιλουτίνοφ. Ήμασταν καλοί μαζί. Σαν πεντάρι, με τον Πρίντεζη στο τέσσερα, έπαιζα σαν “υβριδικό” πεντάρι. Να μπορώ να χρησιμοποιώ την ευελιξία μου. Γενικά το παιχνίδι μου έχει να κάνει με την ευελιξία. Όλη μου τη ζωή ήμουν παίκτης χωρίς συγκεκριμένη θέση. Οι προπονητές με χρησιμοποιούν με γνώμονα το καλύτερο για αυτούς. Είναι απλά το που θέλει να με χρησιμοποιεί ο προπονητής. Εγώ θέλω να είμαι στο παρκέ και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter