Λέων για θανάτους 3 παιδιών στην Πάτρα: Πώς συνδέονται – Στην τελική ευθεία η υπόθεση (Video)

Λέων για θανάτους 3 παιδιών στην Πάτρα: Πώς συνδέονται – Στην τελική ευθεία η υπόθεση (Video)

Κρίσιμη φαίνεται πως θα είναι αυτή η εβδομάδα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις στο θρίλερ στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή και οι ιστολογικές εξετάσεις και του τρίτου παιδιού και αναμένεται ένας επανέλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων, πλέον δε μένει πάρα πολύ δρόμος.

«Έχουμε τρία περιστατικά που μπορεί ή όχι να συνδέονται μεταξύ τους. Τα δύο πρώτα φαίνονται ότι συνδέονται ως προς τα ευρήματα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές και τοξικολογικές και το σύνολο των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Οι αιτίες όμως επαναξιολογούνται. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο θάνατο, μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο και αυτός με τα προηγούμενα δύο περιστατικά, μπορεί όμως να υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι στο τρίτο παιδί, στο ενδιάμεσο της νοσηλείας, είχαμε μια εγκεφαλοπάθεια ανοξυγοναιμική, ένα ισχαιμικό στον εγκέφαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Στο δεύτερο περιστατικό της Τζωρτζίνας, από το οποίο έχει ληφθεί δείγμα εγκεφάλου, προκύπτουν αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας, όπως ανέφερε, τονίζοντας ότι ένα από τα ενδεχόμενα η ασφυξία. Αναφορικά με ευρήματα στο σώμα ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σου δίνει σαφή ευρήματα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα μεταφράσεις σωστά και να αποτυπώσει την ορθή αιτία θανάτου».

Υπάρχουν θάνατοι που είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστούν, ειδικά όταν δεν υπάρχουν σαφή ευρήματα, ανέφερε και συνέχισε: «Για παράδειγμα ο ασφυκτικός θάνατος δεν είναι ένας εύκολα διαγνώσιμος θάνατος.  Μπορεί να έχουμε κάποια ευρήματα που να ταιριάζουν, αλλά θα πρέπει να αποκλείσουμε μια σειρά άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη οξυγόνου», διευκρίνισε.

Πέρα όμως από τα κοινά ευρήματα που οδήγησαν στον θάνατο, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες και ως προς τους πιθανούς μηχανισμούς. «Είναι καθοριστικό να δούμε και για το τρίτο παιδί. Για το τρίο παιδί η εγκεφαλοπάθεια από έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με την πληροφορία που έχει δώσει δημόσια θεράπων γιατρός, πρέπει να πιστοποιηθεί και από τις καταθέσεις των γιατρών και να περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση», σημείωσε.

Ο κ. Λέων ξεκαθάρισε πάντως ότι οι ιατροδικαστές, ειδικά όταν δεν υπάρχουν στοιχεία από το σώμα που να συνδέουν δράστες, δεν ασχολούνται με τους δράστες. «Εμείς δεν έχουμε ως έργο το να βρούμε ποιος έκανε αυτή την πράξη, αν είναι τελικά εγκληματική ενέργεια. Το έργο μας σταματάει στο να πούμε την αιτία θανάτου, τον μηχανισμό θανάτου ή το είδος θανάτου, αν δηλαδή είναι εγκληματική ενέργεια», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter