Λέον Σπινκς: Ο θρύλος της πυγμαχίας πέθανε στα 67 του

Λέον Σπινκς: Ο θρύλος της πυγμαχίας πέθανε στα 67 του

Ο Λέον Σπινκς, χρυσός ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 1976 και ο άνθρωπος που κατατρόπωσε  το 1978, τον Μοχάμετ Άλι για τον τίτλο των βαρέων βαρών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο Σπινκς ζούσε στο Λας Βέγκας και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του Μπρέντα και στενούς συγγενείς και φίλους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του. Είχε πολεμήσει γενναία τον προστάτη και άλλους καρκίνους.

Μετά το τέλος της καριέρας του αντιμετώπισε προβλήματα με το αλκοόλ.

Οι δύο κορυφαίοι μποξέρ συναντήθηκαν την ίδια χρονιά το Superdome στη Νέα Ορλεάνη, με τον Άλι να παίρνει αυτή τη φορά τη νίκη στα σημεία σε μια αναμέτρηση που έκανε πολλά ρεκόρ με 72.000 θεατές στο γήπεδο, ενώ το εθνικό τηλεοπτικό έφτασε τα 90 εκατομμύρια άτομα.

Ο Σπινκς με το μεγάλο χαμόγελο που συχνά έδειχνε ότι έλειπαν τα μπροστινά δόντια του, ήταν δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του μποξ τόσο για τη νίκη του όσο και για την χαλαρή προσωπικότητά του. Τα κέρδη του από την πυγμαχία τα ξόδεψε μέχρι δεκάρας και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε ίδρυμα στη Νεμπράσκα ως φύλακας καθαρίζοντας τα αποδυτήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter