Λεπέν: Μαχαίρι στα πλευρά μας το ευρώ

Λεπέν: Μαχαίρι στα πλευρά μας το ευρώ

Υπόσχεται να το καταργήσει στη Γαλλία, αν εκλεγεί η ακροδεξιά υποψήφια.

Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν υποστήριξε σήμερα σε προεκλογική της εκστρατεία στην πόλη Μπορντό πως το νόμισμα του ευρώ αποτελεί απειλή για τη χώρα της.

Η ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού και ξενόφοβου Εθνικού Κόμματος (FN) δήλωσε στην ίδια εκδήλωση πως οι προεδρικές εκλογές του Μαϊου ενδέχεται ν’ αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή».

«Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία και όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε», τόνισε η Λε Πεν, υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

Επαναλαμβάνοντας τις απόψεις της κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών, η Λε Πεν προειδοποίησε: «Δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές και ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».

Ξιφουλκώντας κατά των δύο κύριων αντιπάλων της στην προεκλογική κούρσα, τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, η Λε Πεν δήλωσε πως αμφότεροι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα».

«Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει», τόνισε.

Οι σφυγμομετρήσεις φέρουν τη Λε Πεν να επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα από όλους τους υποψηφίους στον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 23 Απριλίου, για να χάσει στον δεύτερο από τον Μακρόν, μόνον χάρη στη συσπείρωση των αντίπαλων της εναντίον της.

Μολαταύτα, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις έρευνες καθιστά αβέβαιη κάθε ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών, καθιστώντας την κινητοποίηση των ψηφοφόρων για να προσέλθουν στην κάλπη το κεντρικότερο μέλημα των υποψηφίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter