Λεπέν: Ζητά έρευνα για επιρροή ξένων δυνάμεων στη γαλλική πολιτική

Λεπέν: Ζητά έρευνα για επιρροή ξένων δυνάμεων στη γαλλική πολιτική

Πρόταση με σκοπό τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής, βασικό έργο της οποίας θα είναι η αξιολόγηση της ξένης επιρροής στα γαλλικά κόμματα, καταθέτει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Το κυβερνών κόμμα οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση αφού του αποδόθηκε η κατηγορία πως επηρεάζεται από τα ρωσικά συμφέροντα. Μάλιστα μια έρευνα των Αμερικάνικων Υπηρεσιών Πληροφοριών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ισχυρίζεται πως  έχουν δοθεί 300 εκατομμύρια δολάρια από την Μόσχα με στόχο την άσκηση επιρροής σε ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και γαλλικά.

Άρθρο του Euractiv αναφέρει πως «οι ισχυρισμοί περί σύγκρουσης συμφερόντων εναντίον της Εθνικής Συσπείρωσης για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολλαπλοί και ο προκάτοχός της, το Εθνικό Μέτωπο, κατηγορήθηκε ότι έλαβε δάνεια από ρωσικές τράπεζες. Ωστόσο, η πρόσφατη δημοσίευση μιας μελέτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έστειλε 300 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει τα δυτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, έχει εντείνει τις υποψίες.Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ κατηγόρησε τους βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης ότι είναι υποταγμένοι “στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Ρωσία, στη βία του ρωσικού στρατού” κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών».

«Ο βουλευτής της Εθνικής Συσπείρωσης, Jean-Philippe Tanguy, ανταπάντησε στην τηλεόραση ότι δεν μπορεί να δεχτεί “ότι κάποιος αμφισβητεί την πατριωτική ακεραιότητα”. Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κατέθεσε πρόταση την Τετάρτη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αξιολόγηση της ξένης επιρροής στα πολιτικά κόμματα, αφού το κόμμα της κατηγορήθηκε ότι επηρεάστηκε από τη Ρωσία.Οι ισχυρισμοί περί σύγκρουσης συμφερόντων εναντίον της Rassemblement National για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολλαπλοί και ο προκάτοχός της, το Εθνικό Μέτωπο, κατηγορήθηκε ότι έλαβε δάνεια από ρωσικές τράπεζες», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ωστόσο, η πρόσφατη δημοσίευση μιας μελέτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έστειλε 300 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει τα δυτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, έχει εντείνει τις υποψίες.Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ κατηγόρησε τους βουλευτές του Rassemblement National ότι είναι υποταγμένοι «στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Ρωσία, στη βία του ρωσικού στρατού» κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης. Ο εθνικός βουλευτής του Rassemblement, Jean-Philippe Tanguy, ανταπάντησε στην τηλεόραση ότι δεν μπορεί να δεχτεί “ότι κάποιος αμφισβητεί την πατριωτική ακεραιότητα”», κλείνει το άρθρο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter