Λέσβος: Ανησυχεί ο αντιδήμαρχος για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς

Λέσβος: Ανησυχεί ο αντιδήμαρχος για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς

Μάχη με το χρόνο δίνει η δημοτική αρχή Λέσβου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σχολεία του νησιού από το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου και το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει και σε αυτά τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Αν οι λυόμενες αίθουσες δεν φτάσουν στο νησί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, κάποια σχολεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν 11 Σεπτεμβρίου», είπε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός.

Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Πολιχνίτου, 1ο Πλωμαρίου, Πλαγιάς Μεγαλοχωρίου και τα νηπιαγωγεία Πλαγιάς Τρίγωνα και Μεγαλοχωρίου. Για αυτά απαιτούνται 14 προκατασκευασμένες αίθουσες που, όπως έγινε γνωστό, βρίσκονται στη Χαλκίδα, τις ήλεγξαν οι αρμόδιες «Κτηριακές Υποδομές» και τις βρήκαν κατάλληλες να λειτουργήσουν. Ο δήμος Λέσβου θα πρέπει να αναλάβει τη μεταφορά τους στο νησί, όμως, όπως ενημέρωσε μιλώντας πάντα στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο συντονιστής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό Βασίλης Τεντόμας, «ο δήμαρχος Χαλκίδας δεν αφήνει τις αίθουσες να φύγουν από την περιοχή του, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για θέματα σχολείων της περιοχής του».

Για τα υπόλοιπα σχολεία της Λέσβου, σε 30 από αυτά που οι ζημιές ήταν μικρές, ήδη πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι. Για άλλα 14 σχολεία, που ανήκουν στην κατηγορία Β και οι δαπάνες για την αποκατάστασή τους ήταν μεγαλύτερες, ανέλαβε ο δήμος και ήδη από την περασμένη Δευτέρα οι εργολάβοι πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης. Σε κάποια από αυτά τα σχολεία όπως, στο «Ίππειος» αλλά και στην πρώην Ακαδημία στην πόλη της Μυτιλήνης οι εργασίες θα συνεχιστούν και όταν ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να διαταράσσεται η σχολική δραστηριότητα και η ασφάλεια των μαθητών.

Τέλος, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο Βρίσας για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter