Λέσβος: «Δημιουργική λογιστική» με τον πραγματικό αριθμό των εμβολιασθέντων

Λέσβος: «Δημιουργική λογιστική» με τον πραγματικό αριθμό των εμβολιασθέντων

Μετά τα λάθος στοιχεία του ΕΟΠΥ έρχονται και τα λάθος στοιχεία του emvolio.gov.gr το οποίο ενημερώνει καθημερινά για τους εμβολιασμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα. Από τις πρώτες ημέρες υπήρχαν παρατηρήσεις ότι υπήρχε ανακολουθία στα δημοσιευόμενα στοιχεία με τα πραγματικά. Με τον καιρό οι παρατηρήσεις έγιναν καταγγελίες.

Στην περίπτωση της ΠΕ Λέσβου όλα άρχισαν στραβά και στη συνέχεια ανέτρεψαν ακόμα και την αριθμητική!

Στις 11 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη φθάνουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου και την επομένη ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμοδίων, που μπορείτε να δείτε και στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δόσεις ήταν 215 για ισάριθμους νοσοκομειακούς της πρώτης γραμμής.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη όταν με τα επίσημα στοιχεία εμβολιάστηκαν στις 12/1 70 άτομα και την επομένη 290. Σύνολο 360! Αυξήθηκαν οι δόσεις; Φυσικά και όχι! Έγινε λάθος; Μα πως μπορεί να γίνει με τόσο μικρές ποσότητες; Δεν υπήρχαν καταστάσεις;

Κάποιοι… πονηροί υποστηρίζουν ότι αυτή ήταν η συμβολή της ΠΕ για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών πανελλαδικά μετά από τη σκληρή κριτική γιατρών, πολιτικών και άλλων.

Οι αριθμητικές ανακολουθίες συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες. Αποτέλεσμα; Αν προσθέσει κανείς τους εμβολιασθέντες καθημερινά, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, την Πέμπτη 21/1 το σύνολο ήταν 1381, όμως την ίδια μέρα το σύνολο που ανακοινώθηκε ήταν 1646!

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Την Παρασκευή 22/1 ανακοινώνονται 175 εμβολιασμοί που δίνουν σύνολο 908 εμβολιασθέντες! Τι έγινε; Πως γίνεται να εμβολιάζονται επιπλέον 175 άτομα στους 1646 και το σύνολο να μειώνεται σε 908; Είπαμε να τα αλλάξουμε όλα, αλλά όχι και την αριθμητική!

Την απάντηση μπορεί να δώσουν μόνο οι αρμόδιοι φορείς αφού στα σχετική σελίδα δεν υπάρχει «αρχείο», αλλά δίνονται μόνο τα στοιχεία της ημέρας τα οποία, για άγνωστο λόγο, που μάλλον γίνεται προφανής, εξαφανίζονται την επόμενη μέρα.

Κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι τα «χαμένα εμβόλια» πήγαν σε… δικούς μας ανθρώπους σε άλλες περιοχές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι απλά όλα αυτά είναι προϊόν της ελληνικής προχειρότητας.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Εάν σε μια περιοχή με ένα νοσοκομείο που κάνει εμβολιασμούς και λειτουργεί δύο εμβολιαστικές γραμμές υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις, τότε τι πρέπει να συμβαίνει στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη όπου οι αριθμοί είναι σαφώς μεγαλύτεροι και τα προβλήματα περισσότερα;

Πηγή mysporos.wordpress.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter