Λέσβος: Εγκλωβισμένοι στο μικρομπακάλικο

Λέσβος: Εγκλωβισμένοι στο μικρομπακάλικο

Με τη λογική του κέρδους και της ζημιάς αντιμετωπίζει η ΝΔ το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο.

Σαν μπακάλης επαρχιακού μικρομπακάλικου των μετεμφυλιακών χρόνων που πούλαγε σκουληκιασμένα όσπρια μέχρι να τον πιάσει ο χωροφύλακας. Δεν πείραζε… Είχε πουλήσει μπόλικα που έτσι κι αλλιώς τζάμπα τα είχε προμηθευτεί, οπότε κέρδος ήταν όσα κι αν το «όργανο» του είχε κατασχέσει.

Στο βόρειο Αιγαίο όποια λάθη κι αν γίνουν, ό,τι και να γίνει, η ΝΔ θα χάσει μία έδρα: αυτήν της Σάμου. Στον τριεδρικό νομό Λέσβου ακόμη και τρίτο κόμμα να έρθει, κάτω από το ΚΚΕ, αν πάρει δηλαδή κάτω από 15%, βγάζει έναν βουλευτή. Στη Χίο που είναι διεδρική (με βουλευτή σήμερα τον Νότη Μηταράκη) θα κερδίσει έτσι κι αλλιώς τη δεύτερη έδρα. Και μένει η Σάμος που, δεν βαριέσαι, μονοεδρική είναι. Ας πάει και το παλιάμπελο.

Με τούτα και με τα άλλα εξυφάνθηκε το σχέδιο της μετατροπής των νησιών του βόρειου Αιγαίου σε… ανοιχτές φυλακές. Ανάλογο πρόγραμμα ερημοποίησης είχαν σχεδιάσει οι κεμαλιστές της Τουρκίας (Eritme Programmi το είπαν ετούτοι) προκειμένου να αδειάσει από Ρωμιούς η Ιμβρος. Και στη μεν Ιμβρο έφτιαξαν ανοιχτές φυλακές για βαρυποινίτες που όλη μέρα ήταν ελεύθεροι και το βράδυ επέστρεφαν στη φυλακή για να κοιμηθούν. Γιατί πού να πήγαιναν; Εφυγαν οι Ρωμιοί της Ιμβρου. Κάπως έτσι και στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Μόνο που εδώ οι φυλακές δεν αφορούν βαρυποινίτες αλλά τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ο «άριστος» σχεδιασμός της αντιμετώπισης του ζητήματος εγκλώβισε στα νησιά.

Τα νούμερα λένε ότι στις «κολάσεις», όπως χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης τον Ιούλιο του 2019, διέμεναν 5.676 άτομα στη Μόρια της Λέσβου, 1.918 στη ΒΙΑΛ της Χίου και 3.193 στο Βαθύ της Σάμου. Σήμερα οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 19.335 για τη Μόρια, 5.513 για τη Χίο και 7.584 για τη Σάμο. Κοινώς, αριθμοί που είναι ανάλογοι με το 60% του πληθυσμού της Μυτιλήνης, το 30% του πληθυσμού της Χίου και το 100% του πληθυσμού της Σάμου.

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην αθλιότητα, στα σκουπίδια, στις πραγματικές ντροπές της Ευρώπης. Άνθρωποι νηστικοί για το φαγητό των οποίων η Ευρωπαϊκή Ενωση πληρώνει 5,1 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για τον καθένα. Άνθρωποι για τους οποίους δουλεύει ένας στρατός «άριστων» γενικών γραμματέων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που δεν έπρεπε να υπάρχει και καταργήθηκε για να επανιδρυθεί.

Άνθρωποι για το μέλλον των οποίων ασχολούνται δύο υπουργοί και ασχολήθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο άλλοι πέντε έξι. Για να φτάσουμε σήμερα στο μεγαλειώδες σχέδιο των «κλειστών δομών». Στο πουθενά. Σε σημεία όπου ούτε αγριοκάτσικα δεν ζουν ελεύθερα. Και αυτά χρειάζονται μια μάντρα…

Οσον αφορά τους κατοίκους, αυτοί να ζουν σε καθεστώς πολιορκίας. Κοντά στα χίλια μύρια προβλήματα του ακρίτα και στο δηλητήριο του «μαύρου», του «ισλαμιστή του Σόρος» με το οποίο δηλητηριάζεται κάθε μέρα. Για να φτάσει στο τέλος να πει: «Κάντε τους ό,τι θέλετε, φτάνει να νιώσω ασφαλής». Κοντά στους «αρίστους» και οι μαϊντανοί, μηδέ εξαιρουμένων και των επαγγελματιών της δημοσιογραφίας που σε διατεταγμένη υπηρεσία καθημερινά συμβάλλουν στον αποκλεισμό των νησιωτών από τον εθνικό κορμό. Γιατί αυτό συμβαίνει αυτήν τη στιγμή.

Τρεις νομοί προκεχωρημένα φυλάκια του ελληνισμού, σε απόσταση βολής από τα παράλια του Ερντογάν, δηλητηριάζονται καθημερινά χάρη στην «καθαρότητα» της άλλης Ελλάδας και την ψηφοθηρία του Μητσοτάκη ως αποτέλεσμα αυτής.

Η καλύτερη φύλαξη των συνόρων αποδείχθηκε… ανέκδοτο. Τις προάλλες στη Μυτιλήνη «έσκασε» βάρκα 200 μέτρα από το Λιμεναρχείο. Οι επιστροφές αναμένονται (ματαίως). Η εξέταση των 70.000 αιτήσεων ασύλου που άφησε πίσω του ο καταραμένος ΣΥΡΙΖΑ… εξετάζεται. Τελευταίο ανάχωμα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Που δεν επιτρέπει τον απεγκλωβισμό των προσφύγων στην Αττική, αφού κάτι τέτοιο δεν θα επέτρεπε όσοι μεταφερθούν να επιστραφούν στην Τουρκία. Ας ρωτήσει τον βουλευτή του Χαράλαμπο Αθανασίου ο κ. Μητσοτάκης. Ο οποίος ως έγκριτος νομικός είχε γνωμοδοτήσει πριν από δυο χρόνια περί του αντιθέτου.

Με τούτα και με τα άλλα περνά ο καιρός. Οι εγκλωβισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Κι οι αποκλεισμένοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Το βόρειο Αιγαίο καταστρέφεται γιατί έτσι η ΝΔ θεωρεί ότι θα διατηρήσει την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές. Και σε όποιον διαμαρτύρεται στέλνουμε ένα συνεργείο του Σκάι και 20 διμοιρίες των ΜΑΤ. Μερικές φορές όμως και δαύτες προσκρούουν σε βράχο. Στον βράχο του Αίπους της Χίου και του Καβακλή, της Καράβας στο Διαβολόρεμα της Λέσβου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter