Λέσβος: Έκκληση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον πακιστανό μαθητή που απελαύνεται

Λέσβος: Έκκληση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον πακιστανό μαθητή που απελαύνεται

Την υπόθεση του ασυνόδευτου πρόσφυγα – μαθητή στη Λέσβο, που ενηλικιώθηκε και κινδυνεύει με απέλαση, έφερε στη βουλή, με αναφορά που κατέθεσε στο προεδρείο του κοινοβουλίου, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

Στην αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, ο βουλευτής επισυνάπτει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σημειώνει ότι «η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου θίγει τα δικαιώματα στην εκπαίδευση, παιδιών προσφύγων και μεταναστών και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της μόρφωσης, σε αντιδιαστολή με την ατελή, έως και επικίνδυνη παραμονή σε κέντρα κράτησης, επισημαίνει την προσπάθεια του συγκεκριμένου νέου, «με συνέπεια και σοβαρότητα, να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία», η οποία ανεκόπη με τη σύλληψη, κράτηση και την έναρξη της διαδικασίας απέλασής του, εξαιτίας της τυπικής ενηλικίωσής του.

Ο κ. Πάλλης καταλήγει σημειώνοντας ότι, δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης, η ΕΛΜΕ Λέσβου ζητά να δοθεί η δυνατότητα στον πακιστανικής καταγωγής Ιρφάν Μουχάμαντ να συνεχίσει τη φοίτησή του, παραμένοντας στη δομή φιλοξενίας, όπου διέμενε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter