Λέσβος: Νέες συγκρούσεις μεταναστών – αστυνομικών με φωτιές και χημικά (Video – Photos)

Λέσβος: Νέες συγκρούσεις μεταναστών – αστυνομικών με φωτιές και χημικά (Video – Photos)

Επεισόδια εκτυλίσσονται στη Λέσβο μεταξύ αστυνομικών και 2000 προσφύγων – μεταναστών. Διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές ενώ αστυνομικοί απαντούν με ρίψεις χημικών.

Συγκεκριμένα, ένας κλεφτοπόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μεταναστών- προσφύγων που σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους με σκοπό να προσπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει την πορεία που ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί από το ΚΥΤ Μόριας με κατεύθυνση προς την πόλη της Μυτιλήνης.


Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια καθώς και για το νέο νόμο Ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi κάνουν χρήση χημικών με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως για τα μικρά παιδιά. Τα επεισόδια είναι κυρίως από τον Καρά Τεπέ μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Διαδηλωτές που ξέφυγαν από τον κλοιό της Αστυνομίας στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και στήνουν σκηνές.

Άλλοι διαδηλωτές άναψαν νωρίτερα φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ.

Η αστυνομία εκτρέπει το ρεύμα της κυκλοφορίας από την Ερμού καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter